№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Четвер, Січ. 19 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

200 кВт-ийгенератор для КП «Прилукитепловодопостачання»

Війна в Україні триває без упину. Щодня ми чуємо про нові жорстокості, здавалося б, невибіркових бомбардувань мирних жителів.
Але також ми бачимо навмисні та цілеспрямовані атаки на критичну цивільну інфраструктуру, як-от мережі електропередачі.
Відтиснута назад на полі бою, рф спрямувала свою військову машину на мирних жителів, аби позбавити їх базових потреб: води, електроенергії та опалення. Щоб вимотати їх.
Це негуманно, це порушує будь-яке міжнародне й гуманітарне право і дорівнює воєнним злочинам.
Внаслідок безжальних атак із боку росії більше половини електромережі України було пошкоджено або зруйновано, залишивши мільйони українців без електрики. Причому удари завдаються швидше, ніж українським аварійникам вдається відновити електропостачання.
Саме тому європейські міста об’єдналися, щоб пожертвувати генератори, трансформатори та запчастини для електромереж, щоб допомогти нам, українцям, пережити сувору зиму.
Сьогодні, без сумніву, генератори є основним обладнанням, яке здатне забезпечити базові потреби людей: світло, зв’язок, доступ до надійної медичної допомоги в разі відключення світла, спричиненого ударами росії. Вони потрібні нам як стратегічний резерв в умовах повного й безперервного знеструмлення, яке може тривати, за найнесприятливіших умов, досить довго.


Звичайно, всі ми сподіваємося, що такого не станеться, але треба бути підготовленими до будь-якого розвитку подій. Влада Прилук також відшуковує способи забезпечити місто генераторами різної потужності як самостійно, так і з допомогою міжнародних партнерів.
Днями місто отримало чергову гуманітарну допомогу – новий генератор потужністю 200 кВт, зокрема для потреб комунального підприємства «Прилукитепловодопостачання». Це стало можливим завдяки керівництву Чернігівської обласної військової адміністрації та данської компанії «ROCKWOOL». Даний генератор стане в нагоді для стабільної роботи об’єкту критичної інфраструктури в разі відключення електропостачання.
Новенький генератор уже встановлено біля котельні, що опалює близько 25 будинків у військовому містечку №12. Його потужності має вистачити, аби у випадку тривалого відключення електроенергії забезпечити роботу всієї котельні. Таким чином, працюватиме мережний і підживлювальний насоси, котел, вентилятор і вся автоматика.
Водночас варто нагадати місцевим мешканцям, що генератор – це виключно резервне джерело живлення. Сьогодні ми маємо щоденні виключення електроенергії, однак вони не довготривалі, тому, як зазначають на підприємстві, всі котельні наразі працюють у звичайному режимі самостійно. Генератор же буде застосовуватися в надзвичайних ситуаціях, коли електроенергія буде відсутня протягом довгого часу та за умови низьких температур надворі.
Нагадаємо, що в ході останньої сесії міської ради, яка відбулася в середині грудня, із міського бюджету було виділено понад 24 млн грн на придбання генераторів для комунальних підприємств Прилук. На сьогодні всі тендерні процедури відбулися і йде процес підписання договорів, тож сподіваємося, що вже найближчим часом КП отримають необхідні генератори.
Хотілося б також відзначити, що це далеко не перша подібна допомога від іноземних партнерів. Так, Прилуки вже отримували 8 генераторів від Фонду міжнародної солідарності (республіка Польща). 6 із них було передано до об’єктів соціальної сфери (дитяча міська лікарня, стоматологічна клініка, Територіальний центр), ще 2 – на потреби ТРО.
5 генераторів місто отримало від Спеціальної програми підтримки областей східного регіону України. Після рішення сесії вони будуть передані тим, хто був учасником даної програми, а це,знову ж таки, об’єкти соціальної сфери та Центр надання адміністративних послуг.
Забезпечений генератором наразі й Прилуцький краєзнавчий музей імені Василя Маслова. Це вдалося зробити за сприяння відомої в Україні волонтерки Ірини Нікіфорової та Центру допомоги мистецтву України.
Загалом 7 генераторів має на сьогодні Прилуцька центральна міська лікарня. Три з них, як уже говорилося вище, були отримані в якості допомоги від Спеціальної програми підтримки областей східного регіону країни.
Обласна військова адміністрація та її керівник В’ячеслав Чаус також постійно переймаються потребами Прилук. Так, завдяки допомозі області наше місто вже отримувало раніше 2 генератори по 32 кВт, 1 на 50 кВт.
Загалом у якості гуманітарної допомоги Прилуки отримали вже 25 генераторів.
Крім того, нагадаємо, що в міському бюджеті передбачені кошти на придбання генераторів для всіх пунктів незламності та сховищ. А це ще 29 генераторів.
До того ж, рішенням сесії було виділено 1 млн 100 тис. грн на закупку палива для роботи всіх цих генераторів (як куплених за кошти міського бюджету, так і подарованих спонсорами). Наразі воно вже придбане.

Прилуки – учасник проєкту ООН

Протягом двох днів – 16 та 17 січня у стінах Прилуцької міської ради в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру працювали фахівці, які проводили тренінг із проєктного менеджменту. Для втілення в життя даного проєкту було відібрано сім громад – Михайло-Коцюбинську, Ніжинську, Чернігівську, Іванівську, Прилуцьку, Ріпкинську та Городнянську.
Цільова аудиторія учасників тренінгу: представники громадських організацій і неформалізованих ініціативних груп, органів студентського самоврядування, працівників органів місцевої влади, що займаються співпрацею з громадськими організаціями, молодь, яка цікавиться перспективами розвитку громади та проявляє інтерес до громадської діяльності.
Учасники та учасниці тренінгу дізналися про принципи розробки проєктів, зокрема про правила вибору проблеми, планування діяльності виходячи з мети, а також у практичний спосіб попрацювали над власними проєктами. По закінченню дводенного інтерактивного тренінгу всі учасники отримали сертифікати «Проєктний менеджмент».

За матеріалами міської ради

Прочитано 514 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 384 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!