№ 38

19 вересня 2024 року

«ВідНОВА-UA» у Прилуках

  • Четвер, Сер. 10 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

7 липня в Прилуках стартувала програма обміну в рамках національної програми залучення молоді до відновлення України «ВідНОВА-UA».
До нашого міста завітали 20 молодих людей – представників програми з різних регіонів України. Зустріти та привітати їх прийшла і міський голова Ольга Попенко.
Зазначимо, що програма залучення молоді до відновлення України ВідНОВА:UA покликана надати їм можливість зробити свій внесок у відбудову України. Не менш значущою ідеєю програми є також знайомство молоді з Україною та однолітками з різних областей.
З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну вже пошкоджено, зруйновано або захоплено десятки тисяч будівель. Водночас, на тлі воєнної агресії та значних руйнувань активність молодих людей, які бажають допомагати своїй країні, лише зросла!


З 24 лютого 2022 року волонтерський рух в Україні значно активізувався і зараз потребує підтримки та сприяння поширенню волонтерства серед молоді. Саме тому одним із основних завдань на сьогодні є створення умов для задоволення потреб молоді щодо участі у суспільному житті, зокрема процесах, пов’язаних із відновленням країни.
Приємно визнавати, що Прилуки – єдине місто Чернігівщини, обране для участі в національній програмі. Чималих зусиль для цього приклав відділ сім’ї, молоді та спорту й, зокрема, його начальниця Олена Чабак. Загалом в обміні беруть участь 20 міст України.
Прилуцька міська рада радо сприяє такій благородній місії, адже сьогодні, як ніколи, в пріоритеті повинна бути молодь, її розвиток і можливість знайти місце в цьому житті. Саме тому виділила спеціальне приміщення для такого Молодіжного простору.
Представники програми перебуватимуть у Прилуках протягом п’яти днів. Увесь цей час волонтери з різних куточків України працюватимуть над створенням Молодіжного простору у виділеному міською радою приміщенні. Воно знаходиться по вулиці Вокзальній поблизу місцевого управління освіти. Програмою передбачено виконання молодими людьми найпростіших будівельних робіт на об’єктах молодіжної інфраструктури. Звісно ж, до роботи залучений і менеджер із будівництва, який їм усе пояснює та допомагає, а також контролює ті чи інші робочі процеси.
Таким чином, бачимо, що основними завданнями проєкту «ВідНОВА-UA» є надати можливість молоді долучитися до процесу відбудови країни, зокрема, об’єктів інфраструктури, що стануть сучасними хабами для такої ж як вони активної молоді. Звісно ж, поширити волонтерство серед молоді для формування цінностей співпраці та допомоги під час та після війни в Україні. Крім того, дати учасникам і учасницям національної програми можливість здобути базові навички будівельних робіт і сприяти формуванню в молоді активної життєвої позиції та відповідальності за суспільно-політичні процеси в нашій країні.

За матеріалами міської ради

Прочитано 44 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 276 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!