№ 38

19 вересня 2024 року

Більше укриттів – більше безпеки

  • Четвер, Сер. 31 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Прилуцька міська рада планує збільшити кількість укриттів у місті. Зокрема акцентується увага на будівництві сховищ у закладах освіти.
Сьогодні в Прилуках, як і в будь-якому іншому місті України дуже гостро стоїть питання будівництва захисних споруд. І першочергово – забезпечення ними всіх закладів освіти: дитячих садочків і загальноосвітніх школіл, гімназій і ліцеїв.
Дане питання обговорюється посадовцями та депутатами міської ради вже близько двох тижнів. Мова йде і про будівництво захисних споруд, і про виділення коштів, і про власне вид захисної споруди. Це може бути як найпростіше укриття, так і сховище чи справжнє протирадіаційне укриття. Усі нюанси обговорює та вивчає постійна депутатська комісія з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності.
На сьогодні пройшло вже 5 засідань комісії, де її члени уважно вивчали кожну пропозицію виробників, проєктантів і будівельників, дотримуючись головного критерію – безпеки та відповідності вимогам держави.


Так, нещодавно відбулася чергова зустріч із представниками фірми-виробника модульних укриттів. Це цілий холдинг, який має своїх представників у різних містах України, і є на сьогодні найпотужнішим виробником сховищ різного типу та в найкоротші терміни.
За понад два тижні плідної роботи відбулася не одна зустріч із представниками виробників і будівельників і, за словами міського голови, на сьогодні питання на 80% вирішене. Кошти в міському бюджеті передбачені, відповідно можна готуватися до будівництва захисних споруд у закладах освіти.
Першочерговим завданням є будівництво сховищ у ліцеях №13 та 14, дитячо-юнацькій спортивній школі, а також встановлення найпростішого укриття у військовому містечку №12. Імовірна вартість будівництва сховищ – близько 40 мільйонів.
Загалом сховища на вказаних об’єктах можуть з’явитися у вкрай короткі терміни. Однак, цьому передує певний регламентний період – проходження всіх технічних процедур і, звісно ж, прийняття відповідного сесійного рішення.
На сьогодні вже вивчається питання роз- роблення проєктно-кошторисної документації, яке також займе певний період. Але дана компанія вже має напрацювання в даному напрямку – є типові проєкти, які цілком можливо пристосувати до потреб і умов нашого міста. Залишається виїхати на пропоноване місце розташування майбутнього укриття, розглянути можливості підключення до всіх систем (електропостачання, водопостачання та водовідведення), провести необхідні експертизи і ПКД буде готове. На це все може піти до 2 місяців. Що ж до самої модульної споруди, то вона може бути встановлена навіть протягом 4 днів.

За матеріалами міської ради

Прочитано 43 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 286 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!