№ 19
9 травня 2024 року

Поповнення автопарку комунальних підприємств

  • Четвер, Груд. 14 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Усі без виключення комунальні підприємства Прилук користуються в роботі тією чи іншою спеціалізованою технікою. Ні для кого не секрет, що такі автомобілі, як власне і звичайні автівки, час від часу виходять із ладу, потребуючи ремонту, а за довгі роки роботи й узагалі не підлягають відновленню.
Мабуть, чи не найкритичніша ситуація до сьогодні була на КП «Послуга», де спецтехніка використовується буквально 24/7, адже щодня має вивозитися сміття, а взимку ще й чиститися сніг, посипатися дороги. По факту, 80% усього наявного автопарку даного комунального підприємства перебуває в несправному стані, що перешкоджає повноцінній його роботі.
Саме тому, аби в рази покращити роботу комунальників, працюючи над проєктом бюджету на 2024 рік, депутати заклали немалі кошти на оновлення автопарку спеціалізованої техніки не лише для КП «Послуга», а й для КП «Міськсвітло» та КП «Прилукитепловодопостачання».


Щоправда одну одиницю техніки встигли закупити ще в 2023 році. Кошти для цього, в сумі 3 мільйони 900 тисяч гривень, було виділено ще 4 листопада на 46-ій сесії Прилуцької міськради. Мова йде не про звичайний сміттєвоз. Це багатофункціональний спецтранспорт на базі автомобіля «Даюн», який може здійснювати вивезення сміття (має функцію заднього завантаження) та за потреби розчищати дороги від снігу.
Буквально за місяць було проведено процедуру закупівлі, і фактично відразу працівники підприємства провели налагоджувальні роботи, обкатку та вивели сміттєвоз на маршрут. Новий спецтранспорт має більшу ємність кузову, ніж у наявних на підприємстві, що дозволить комунальникам за один виїзд зібрати більшу кількість твердих побутових відходів. Крім того, як уже було зазначено, взимку дана техніка може розчищати дороги від снігу за допомогою додаткового снігового відвалу, який легко монтується на автомобіль.
Але це ще не все. У 2024 році за кошти міського бюджету КП «Послуга» планує придбати ще 2 одиниці техніки – аналогічний автомобіль задньої загрузки та машину з боковою загрузкою. На це вже виділено 7 мільйонів 800 тисяч гривень.
Оновлення автопарку у 2024 році чекає й на інші комунальні підприємства міста. Так, на придбання спецтехніки для КП «Прилукитепловодопостачання» виділено 4 мільйони 200 тисяч гривень. Ще 4 мільйони гривень – для придбання автовишки для КП «Міськсвітло». Тендерні процедури закупівель відбудуться вже на початку наступного року. Тож сподіваємося, уже зовсім скоро така необхідна техніка буде придбана для наших підприємств.


За інформацією міської ради

Прочитано 12 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Шановні прилучани! 9 травня в Україні відзначають День Європи –...
Уже близько 2 тижнів у місті активно триває ямковий ремонт...
Учасники бойових дій, люди з інвалідністю внаслідок війни, члени...
У рамках участі в проєкті міжнародної технічної допомоги...
Відтепер подвиг наших полеглих Героїв-земляків може бути...
Щиросердно вітаю вас із найбільшим християнським святом –...
Шановні прилучани! Прийміть найщиріші вітання з величним...
«Чоловік повинен не говорити, а робити» – такої думки...
Два будинки готують до відключення від ЦО Відповідно до Порядку...
ода й уся рослинність починає активно рости та квітнути, трава,...

Хто на сайті

Зараз 402 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!