№ 38

19 вересня 2024 року

План відновлення і Стратегія розвитку

  • Четвер, Трав. 23 2024
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт


Як уже не раз говорилося, запорукою вдалого міжнародного співробітництва будь-якої громади (Прилуцька не є виключенням), тим більше в період воєнного стану та щоденної агресії з боку рф, є наявність створеного та затвердженого Плану відновлення та розвитку громади або ж іще більш далекоглядного документу – Стратегії розвитку територіальної громади. У чому ж різниця цих двох документів і чи є вони в Прилуках?
План відновлення та розвитку громади – це документ стратегічного планування, який включає завдання та заходи відновлення й розвитку, проєкти місцевого розвитку. Оскільки, на щастя, наше місто не зазнало руйнувань інфраструктури, то під відновленням мається на увазі план повернення життєдіяльності громади на довоєнний рівень.
План відновлення та розвитку розроблено Прилуцькою міською радою за сприяння ПРООН та фінансової підтримки уряду Японії. Над створенням цього документу робоча група працювала з листопада минулого року. Наразі він сформований і оприлюднений на сайті міської ради. Налічує він до сотні проєктів (спочатку було затверджено 110, наразі ж деякі з них об’єднали, тож їх 96, але це не остаточна цифра) із різних сфер життя нашого міста.


Як підкреслив заступник міського голови Олександр Сивенко, наявність цього документу на сьогодні обумовлена не лише законодавством, а й загальною ситуацією в країні. Наявність Плану розвитку – це перше, про що запитують грантодавці, які заходять у місто для реалізації того чи іншого проєкту. Варто зазначити, що даний документ завдання і заходи з відновлення та розвитку Громади визначає на період до 2027 року.
Ще один документ, який повинна мати сьогодні наша громада – це Стратегія розвитку Прилуцької громади до 2035 року. Таку вимогу поставили партнери з Франції, які відвідували наше місто місяцем раніше. Що ж це за документ?
Стратегічний план – це довгострокова програма (орієнтовно на 8-12 років) досягнення громадою міста самостійно поставленої мети. Критерій довготривалості планування означає, що в плані визначаються нові можливості (джерела, обсяги та структура доходів і витрат), на відміну від короткострокового (оперативного) плану, у якому можливості попередньо визначені (обсяги та структура видатків зафіксовані заздалегідь). Стратегічний план складається зі Стратегії розвитку громади та Плану реалізації цієї Стратегії.
Таким чином, створення ще й такого документу дозволить нам залучити чималі фінансування зокрема від французьких донорів.
Як зазначив Олександр Сивенко, уже з червня за нашою громадою буде закріплено експерта даного французького проєкту й до кінця поточного року має бути розроблений і такий, більш глибокий документ.

За матеріалами міської ради

Прочитано 29 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 472 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!