№ 38

19 вересня 2024 року

Ямковий ремонт доріг триває

  • Четвер, Трав. 30 2024
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Уже місяць як у Прилуках триває поточний ямковий ремонт вулично-шляхової мережі. На сьогодні увага приділяється як дорогам із асфальтним покриттям, так і з бетонним. Саме тому роботи виконуються одразу двома підрядниками.
Що стосується саме асфальтобетону, то на сьогодні, за словами начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Олега Созінова, виконано підготовчі роботи та проводиться асфальтування на площі близько 7000 кв. м.
Наразі найбільшу ямковість ліквідовано по вулиці Київській, Юрія Мірюти, на кругу в мікрорайоні Рокитний. Також проведено асфальтування вулиці Переяславська, частково вулиця Небесної Сотні (поблизу Ліцею №5), вулиць Садової, Пирятинської, Гвардійської, Андріївської та у військовому містечку.
Цього тижня виконувалися роботи на вулиці Європейській – на ділянці від вулиці Леонтовича в напрямку колишньої хімчистки.
На вихідних працювали по вулиці Котляревського. Оскільки дана дорога має бетонне покриття, то для ліквідації ямковості застосовувався пневмо-струменевий метод. Усі необхідні засоби для цього були закуплені через систему Прозоро в травні. Переможцем торгів є місцева організація – ТОВ «Агрофлора», яка раніше вже проводила аналогічні роботи як у нашому місті, так і в Прилуцькому районі.


Перевагою застосування пневмо-струменевого методу є те, що після продувки яма заливається гарячою бітумною емульсією (основа), яка змішується з дрібним щебенем розміром до 10 мм. Такий метод вважається найдієвішим саме при ремонті бетонних доріг. Усе через те, що асфальт і бетон мають різну температуру розширення. Відповідно, якщо «залатати» бетон асфальтною сумішшю, то дуже швидко на цьому місці знову з’являться тріщини між асфальтом і бетоном, а в подальшому й повноцінна яма. Уникнути цього можна використовуючи пневмо-струменевий метод заливки, переконаний спеціаліст із технічного нагляду Олександр Ковтун.

За матеріалами міської ради

Прочитано 27 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 434 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!