№ 38

19 вересня 2024 року

Чому вода та світло на Рокитному часом не зустрічаються?

  • Четвер, Лип. 04 2024
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Аварійні й погодинні графіки відключення електроенергії в Прилуках замінюють один одного. Зрозуміло, що відключення електроенергії впливають і на роботу водопостачання.
Періодично у тих чи інших багатоповерхівках у кранах відсутня вода. В залежності від часу вимкнення світла водопостачання може бути відсутнє 3 години або довше. Найбільше мешканців Прилук дивує ситуація, коли в будинку є світло, а води немає або навпаки – світла немає, а склянку води можна набрати.
Зокрема, з такою «несправедливістю» стикнулися мешканці мікрорайону Рокитний, до осель яких вода потрапляє зі свердловини №5 по вул. Рокитній, 37 (ТП-29). Вказана свердловина вимикається по 2 черзі ГПВ (графіку погодинних відключень). А от електроенергію споживачам, яким надає послуги дана свердловина, вимикають по іншій черзі ГВП. Відповідно населення потерпає від відсутності то води, то електроенергії.


Загалом скористатися пральною машинкою тут практично неможливо – доводиться згадувати часи, коли ручне прання було єдино можливим.
Така проблема триває з травня, адже саме тоді розпочалися періодичні вимкнення електроенергії в нашому місті, аналогічно як і по всі країні через атаки росіян по українській інфраструктурі.
За роз’ясненнями ми звернулися до директора КП «Прилукитепловодопостачання» Андрія Гавриша. Так, керівник підприємства запевнив, що йому добре відома дана проблема і він разом із відповідальними посадовцями міської ради робить усе можливе, аби її вирішити.
Зокрема питання, яке хвилює жителів Рокитного, неодноразово піднімалося ним в області. Також було направлено офіційний лист до обласної адміністрації та Департаменту комунальних послуг із проханням по можливості об’єднати черги ГПВ вказаної свердловини та споживачів. За попередньою інформацією дане прохання буде задоволено вже з липня поточного року.
Крім того, серед заходів по покращенню стабільності електропостачання об’єктів КП «ПТВП», озвучених їх керівником перед областю, стало залишення КНС №1 по вул. Кільцевій (ТП-178) взагалі без відключень. Річ у тім, що дана КНС знаходиться за межами міста і при відключенні електроенергії необхідно щоразу в ручному режимі перекривати подачу стоків на КНС, щоб її не затопило. На жаль, на сьогодні при частому відключенні електроенергії, не завжди є така можливість. Тому керівництво КП направило прохання розглянути можливість перекомутації живлення на ТП-178, аби залишити КНС без відключення.
Як бачимо, питання тримаються на контролі. Але як же генератори, чималу кількість яких, як відомо, отримало КП «ПТВП», у тому числі й від міжнародних донорів? За словами Андрія Гавриша, частина з них уже давно працюють на підпорядкованих їм об’єктах. А от на свердловині №5 у Рокитному один із генераторів також можна було б використати, однак це доволі неекономний на сьогодні спосіб. Саме тому вирішили піти іншим шляхом у вирішенні хвилюючого питання води та світла. А генератори таки готують до зими, яка, за прогнозами, буде досить непростою в енергетичній сфері.

Прочитано 24 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 475 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!