№ 38

19 вересня 2024 року

У Прилуках з’явиться «соціальне таксі»

  • П'ятниця, Лип. 19 2024
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Спецавтомобілі для перевезення маломобільних людей отримали 6 громад Чернігівщини. У їх числі і Прилуцька громада. Закупівлю «соціальних таксі» профінансував уряд Німеччини.

Прилуцька, Бахмацька, Ніжинська, Носівська, Бобровицька та Сосницька громади днями отримали спеціалізовані автомобілі для перевезення маломобільних людей.
Транспорт придбали в рамках проєкту «Спеціальна програма підтримки України / EU4ResilientRegions» за співфінансування Європейського Союзу (ЄС) та уряду Німеччини.
Передача автомобілів відбулася в Києві за участі представників Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, Представництва ЄС в Україні, GIZ та громад.
9 липня ключі від новенького авто особисто отримала міський голова Ольга Попенко. Їх передав заступник керівника відділу співробітництва посольства ФРН в Україні Мартін Брайтмайєр.


Послуга «Соціальне таксі» призначена для жителів громад, які за станом здоров’я не можуть користуватися громадським транспортом, а також літніх людей. Завдяки такому авто вони зможуть дістатися до державних спеціалізованих закладів, комунальних і медичних установ та інших місць для отримання необхідної допомоги та послуг. Запровадження послуги «Соціальне таксі» сприятиме усуненню бар’єрів і створенню інклюзивного середовища для всіх жителів громад.
На жаль, під час війни кількість людей, для яких послуга є актуальною, – зростає. Тому така стала і вчасна допомога громадам нашої області й підтримка життєстійкості надзвичайно важлива.
Усього закуплено 31 спеціалізований автомобіль для громад у 9 областях України, з них 29 – за кошти уряду Німеччини та 2 – Європейського Союзу. 16 автомобілів уже передані громадам під час офіційної церемонії в Києві, решта надійде до громад уже до кінця липня 2024 року.
Мікроавтобус «MAN TGE (Crewliner)», який отримала Прилуцька громада, обладнаний місцями для сидіння з пасками безпеки. Також він оснащений підйомниками для перевезення або евакуації в тому числі людей із інвалідністю.
Загалом автомобіль може прийняти на борт 15 пасажирів і водія: 11 пасажирів на сидіннях пасажирського салону, 2 пасажири на передніх сидіннях поруч із водієм і 2 маломобільних пасажири на візках позаду біля системи підіймання візків до салону.
Також у комплекті є 2 крісла колісних, що надійно фіксуються. Є можливість дообладнати салон додатковими засобами реабілітації, таким чином кількість крісел колісних збільшиться з 2 до 5. Кондиціонер, системи автономного опалення, освітлення та мультимедіа забезпечать комфортне пересування маломобільних верств населення.
Даний автомобіль знаходитиметься в користуванні Прилуцького територіального центру соціального обслуговування. На обліку терцентру сьогодні перебуває близько 300 осіб. Це не лише прилучани, які пересуваються на інвалідних візочках, але й просто особи зі зниженою руховою активністю. Тож така ініціатива покликана забезпечити рівні можливості в доступі до транспорту для людей із обмеженими можливостями.
Нагадаємо, що на початку року одне подібне авто Терцентр уже отримав. Ціна такого придбання склала 1,355 млн грн. І надважливий соціальний проєкт вдалося втілити в життя завдяки фінансуванню міжнародної організації з міграції за підтримки уряду Японії. 10 січня представники організації відвідали установу аби передати територіальному центру це авто.
Такий спецтранспорт – це не лише зручно, але й важливо для соціальної інтеграції. Соціальне таксі для людей із інвалідністю – це не лише транспортна послуга, це символ рівності, підтримки та важливий крок до створення більш дбайливого та інклюзивного суспільства.
Перевезення пасажирів із особливими потребами забезпечуватиме водій із багаторічним стажем роботи Володимир Горб. Він вже випробував новеньку автівку і нею дуже задоволений. Соціальне таксі досить легке в управлінні.
Отож, кожен, хто має потребу скористатися послугами соціального таксі зможе звернутися до Територіального центру соціального обслуговування.
Окрім дороговартісного автомобіля на базі Терцентру облаштовують кімнату соціальної адаптації. Від міжнародних партнерів отримали і офісну техніку.
У Терцентрі говорять, що братимуть участь у міжнародних проєктах і надалі. За донорської підтримки вони планують максимально підвищити рівень надання соціальних послуг.

Прочитано 41 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 319 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!