№ 38

19 вересня 2024 року

Результати державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання випускників 2017 року загальноосвітніх навчальних закладів м. Прилуки

  • Середа, Вер. 13 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Структура освіти вже котрий рік набуває змін, приводячись у все більшу відповідність до структури європейської освіти. Саме тому Міністерству освіти України здалось доречним відійти від стандартної, ще радянської, форми здачі екзаменів, яка була, безперечно, трохи умовною й давала велику вірогідність похибки.Починаючи з 2015 року, результати зовнішнього незалежного оцінювання для випускників зараховуються як оцінки за державну підсумкову атестацію (ДПА).
У 2015 році як оцінку за ДПА випускники могли зарахувати результат зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури (української мови). У 2016 році – з двох навчальних предметів: української мови та математики або історії України (за вибором учасника).
У 2017 році як оцінки за ДПА зараховано результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох навчальних предметів (наказ Міністерства освіти та науки України від 27 липня 2016 року № 889 «Деякі питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти»):
1) українська мова та література (українська мова);
2) математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття);
3) навчальний предмет за вибором випускника (математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія).
Доречність такої форми іспитів не викликає питань: одночасно усувається вірогідність заниження чи завищення балів через упереджене ставлення вчителів, перевіряється дійсний рівень знань, значно спрощується та уніфікується проведення іспитів на всій території країни. Крім того, випускники готуються до іспитів по матеріалам, які кожного року виробляються наново, обновлюючись згідно удосконаленої програми.


Результати атестації виставляються в додатки до атестатів про повну загальну середню освіту у графі «державна підсумкова атестація» та враховуються при визначенні середнього балу атестата. Як же справились випускники загальноосвітніх навчальних закладів міста Прилуки з ДПА у формі ЗНО.
ДПА у формі ЗНО складали 272 випускники: українську мову – 272, математику – 113, історію України – 191, англійську мову – 69, біологію – 41, географію – 99, фізику – 26, хімію – 5. Випускних класів не було у 2017 році в ЗОШ І-ІІІст. №№ 10, 12.
На бали початкового рівня (1-3) склали ДПА у формі ЗНО 24 учні: з української мови – 8 випускників (ЗОШ №№ 2, 3, 13); з математики – 4 (ЗОШ №№ 2, 13, СШ № 6); з історії України – 6 (ЗОШ №№ 2, 7, 13, СШ № 6); з географії – 2 (ЗОШ №№ 7, 9); з біології – 2 (гімназія №5, ЗОШ№13); з фізики – 1(гімназія № 5); з англійської мови – 1 (СШ № 6).Найбільше випускників, які отримали бали початкового рівня в ЗОШ №13 імені Святителя Іоасафа Бєлгородського.
Випускники гімназії №1 імені Георгія Вороного та ЗОШ № 14 не отримали балів початкового рівня за державну підсумкову атестацію із жодного предмета.
Найбільша кількість випускників, які склали ДПА у формі ЗНО з трьох основних предметів (української мови, математики, історії України), отримали бали достатнього та високого рівня (7-12), у гімназії №1 імені Георгія Вороного: з української мови – 92%; з математики – 81%; з історії України – 67%. Найменше випускників, які отримали бали достатнього та високого рівня, в ЗОШ № 3, 13.
Лідерами по кількості випускників, які здали ДПА у формі ЗНО на бали високого рівня (10, 11, 12 балів) з української мови є ЗОШ № 9, 14 – 52%; з математики – гімназія № 1 імені Георгія Вороного – 44%; з історії України – ЗОШ № 7 – 31%. Найменша кількість випускників, які склали ДПА у формі ЗНО на бали високого рівня, в ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 імені Сергія Гордійовича Шовкуна.
Зовнішнє незалежне оцінювання для випускників 2017 року було складним. На жаль, у кожному навчальному закладі є випускники, які не подолали пороговий бал та не склали ЗНО з різних предметів, але найбільше таких випускників у ЗОШ №13 імені Святителя Іоасафа Бєлгородського.
Зовнішнє незалежне оцінювання в межах 160-200 балів найкраще склали випускники:
– з української мови та літератури – гімназії № 5 (76%), ЗОШ № 14 (68%) та ЗОШ № 9 (67%);
– з математики – гімназії № 1 (58%), ЗОШ № 13 (50%), гімназії № 5 (43%);
– з історії України – ЗОШ № 14 (45%), ЗОШ № 9 (43%).

Найменша кількість випускників, які склали ЗНО в межах 160-200 балів, в ЗОШ І-ІІІ ст. №3 імені Сергія Гордійовича Шовкуна. Також у даному закладі взагалі відсутні випускники, які склали ЗНО в межах 180-200 балів з трьох основних предметів – української мови та літератури, історії України й математики.
Офіційний звіт та регіональні дані про результати ДПА у формі ЗНО та ЗНО-2017 є доступними для кожного, вони оприлюднені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти http://testportal.gov.ua.

Інформація надана управлінням освіти Прилуцької міської ради за офіційними даними Українського центру оцінювання якості освіти

Прочитано 1544 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 495 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!