№ 19
9 травня 2024 року

Коляда колядує в дружній родині

  • Середа, Січ. 17 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Різдво – особливе свято. Все в ньому чарівне, казкове й таємниче. Різдво Христове - велике свято і повязане воно з народженням Ісуса Христа. Це не лише українське свято. Воно святкується в усьому світі, і кожен народ вкладає в це свято щось своє. Протягом різдвяних святок педагоги закладу дошкільної освіти № 27 у співпраці з батьківською громадськістю влаштували незабутнє родинне свято з елементами етнопедагогіки «Коляда колядує у моїй родині», адже всім малюкам та дорослим так хочеться торкнутися різдвяного дива!
У дружній оселі зустрічали дітей та їх батьків щедрі господарі –  дідусь і бабуся, які приготували гостям смачну кутю та розповідали дітям про новорічні різдвяні свята, народні традиції та обряди. Кожна сім’я готувала дванадцять страв до святкового столу та презентувала їх.
Малюки розповідали вірші на різдвяну тематику, колядки, розігрували театралізовані сценки з Вертепу, що допомогло глибше зрозуміти зміст свята, викликати до нього інтерес, побачити його красу. У гості до дітей завітали також і казкові персонажі, які пограли з ними у веселі ігри. Справжньою родзинкою свята був виступ учасників фольклорного ансамблю Прилуцького міського будинку культури «Прилуцькі візерунки» Данилевич Людмили Олексіївни та Даниленко Ніни Павлівни з обрядовими різдвяними піснями.


Та яке ж свято може бути без подарунків. Щедрі господарі пригостили гостей солодощами. Діти та дорослі отримали масу насолоди від свята.
Педагогічне значення проведення родинного свята з дітьми, вивчення та співання колядок полягає в тому, що воно виступає як потужний виховний засіб. Залучення дітей та батьків до активної участі в традиціях і звичаях рідного народу дає їм можливість на практиці пізнати його культурно-історичний досвід, бути продовжувачем справи батьків та наших історичних предків, адже народні та сімейні традиції – невід’ємна частина формування національної свідомості людини, патріотичних почуттів, менталітету всього суспільства.

Алла Калениченко,
вихователь-методист ЗДО № 27

Прочитано 1744 разів
Оцінити матеріал
(1 голос)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Шановні прилучани! 9 травня в Україні відзначають День Європи –...
Уже близько 2 тижнів у місті активно триває ямковий ремонт...
Учасники бойових дій, люди з інвалідністю внаслідок війни, члени...
У рамках участі в проєкті міжнародної технічної допомоги...
Відтепер подвиг наших полеглих Героїв-земляків може бути...
Щиросердно вітаю вас із найбільшим християнським святом –...
Шановні прилучани! Прийміть найщиріші вітання з величним...
«Чоловік повинен не говорити, а робити» – такої думки...
Два будинки готують до відключення від ЦО Відповідно до Порядку...
ода й уся рослинність починає активно рости та квітнути, трава,...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!