№ 38

19 вересня 2024 року

Що досліджують малі академіки?

  • Середа, Січ. 31 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

18 січня 2018 року на базі Прилуцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій було проведено І етап Всеук- раїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.
Основними завданнями конкурсу-захисту є виявлення та підтримка обдарованих дітей, залучення інтелектуально та творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції, виховання самостійності, наполегливості, вміння формувати та відстоювати власну думку.
У І етапі конкурсу-захисту взяло участь 45 учнів 8-11 класів із усіх загальноосвітніх навчальних закладів міста та вихованці ЦТДЮ, які є членами гуртків ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді», що працюють на базі загальноосвітніх навчальних закладів міста Прилуки. Найбільше робіт представлено у відділенні літературознавства, фольклористики та мистецтво- знавства (10 робіт), а також у відділеннях хімії та біології (7 робіт), мовознавства (7 робіт), комп’ютерних наук (5 робіт).
Лідерами є учні ЗОШ І-ІІІ ст. №№7, 10, які представили по 7 робіт та гімназії №5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна – 5 робіт. Члени журі 16 та 17 січня провели попереднє оцінювання робіт, під час якого враховували актуальність теми, наукову новизну та правильність оформлення роботи.


Цікавими є теми: використання апітерапії в народній медицині; сучасні енергоефективні технології в школі, їх економічна обґрунтованість для місцевого бюджету; дослідження якості питного молока; значення фразеологізмів у сучасному україномовному просторі ЗМІ, їх функціональна роль на прикладі телепередач каналу «1+1».
Приємно відзначити, що ряд робіт носить краєзнавчий характер: роботи про екологічний стан міста; купальські традиції та лозоплетіння рідного краю; сучасні тенденції зміни клімату в м. Прилуки; про розвиток засобів зв’язку на Прилуччині; Прилуки у 80-х – на початку 90-х р.р. XX ст.; історія в особах.
Переможцями конкурсу визнано 31 учня (69%) у двадцяти трьох секціях. Кращі результати показали учні ЗОШ І-ІІІ ст. №7 – 6 переможців, гімназії №5 ім. Віктора Андрійовича Затолокіна – 5 переможців, по 4 переможці мають ЗОШ І-ІІІ №10, ЗОШ №14, по три переможці – СШ І-ІІІ ст. №6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій та ЗОШ І-ІІІ ст. №12, два переможці – гімназія №1 імені Георгія Вороного. По одному переможцю мають ЗЗСО №№2, 3, 9, 13.

За інформацією управління освіти
Прилуцької міської ради

Прочитано 1399 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 277 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!