№ 38

19 вересня 2024 року

Школа №10 у лідерах!

  • Середа, Січ. 23 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

17 січня на базі Прилуцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №6 із поглибленим вивченням інформаційних технологій було проведено І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.
Основними завданнями конкурсу-захисту є виявлення та підтримка творчо обдарованої молоді, залучення її до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції, виховання наполегливості, вміння формувати та відстоювати власну думку. Учасниками конкурсу були учні віком від 14 до 18 років. Кількість учасників, які могли брати участь у конкурсі від одного закладу освіти, не обмежувалась.
У І етапі конкурсу-захисту взяли участь 40 учнів 8-11 класів із усіх закладів загальної середньої освіти міста та вихованці ЦТДЮ, які є членами гуртків ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді», що працюють на базі закладів загальної середньої освіти міста Прилуки, а також учень ЗОШ І-ІІІ ст. №7 Тарас Литвиненко, який є учасником ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, котрий ішов поза конкурсом, як переможець ІІ етапу конкурсу минулого навчального року.
Найбільше робіт було представлено у відділенні літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства (9 робіт), а також у відділеннях історії (7 робіт) і мовознавства (6 робіт).
Найбільшу кількість науково-дослідницьких робіт підготували учні ЗОШ І-ІІІ ступенів №10, які представили 10 робіт та учні ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 – 6 робіт. 15 та 16 січня члени журі провели попереднє оцінювання робіт, під час якого враховували актуальність теми, наукову новизну та правильність оформлення роботи.
Досить цікавими виявилися такі теми як: «Створення 3D-принтера», «Екологія сміття», «Графи та їхнє застосування в нашому житті», «Еволюція намиста: від традицій до сучасності», «Стилістичні особливості перекладу англомовних пісень українською мовою».


Приємно відзначити, що ряд представлених робіт носить краєзнавчий характер: роботи про екологічний стан міста, українську ікону в Прилуках, культурне життя на Прилуччині в період нацистської окупації, купальські традиції рідного краю, сучасні тенденції зміни клімату в м. Прилуки, сакраментальні символи у вишивці Чернігівщини.
Переможцями конкурсу визнано 33 учнів (80%) у двадцяти трьох секціях. Кращі результати показали учні ЗОШ І-ІІІ ст. №10 – 6 переможців, ЗОШ І-ІІІ ст. №7 – 5 переможців, СШ І-ІІІ ст. №6 із поглибленим вивченням інформаційних технологій – 4 переможці. По 3 переможці мають гімназія №1 імені Георгія Вороного, ЗОШ І-ІІІ ст. №3 імені С.Г. Шовкуна та ЗОШ І-ІІІ ст. №14. По 2 переможці мають гімназія №5 імені В.А. Затолокіна, ЗОШ І-ІІІ ст. №2 та ЦТДЮ. По одному переможцю мають ЗЗСО №№9, 12, 13.
Вітаємо переможців конкурсу юних науковців та їхніх наставників, зичимо їм подальших успіхів і здобутків!

За інформацією управління освіти Прилуцької міської ради

Прочитано 1264 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 519 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!