№ 38

19 вересня 2024 року

Відзначення обдарованих

  • Вівторок, Черв. 04 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Уже чотири роки поспіль у Прилуках діє міська цільова програма підтримки та розвитку учнівської молоді міста «Обдарованість». І це не дивно, адже в нашому місті дійсно чимало обдарованих дітей, які важкою працею здобувають свої знання, а їхні здобутки не можуть бути не відзначеними.
Уже стало доброю традицією, що до Дня захисту дітей (цього року це відбулося 30 травня) в сесійній залі Прилуцької міської ради проходить офіційна зустріч міського голови Ольги Попенко із здобувачами освіти закладів загальної середньої освіти, вихованцями позашкільних установ міста, які відзначилися протягом 2018-2019 навчального року, беручи участь в інтелектуальних змаганнях, спортивних турнірах, творчих конкурсах.
З вітальним словом до юних ерудитів звернулися міський голова Ольга Попенко, виконуюча обов’язки директора гімназії №1 імені Георгія Вороного Лілія Юзвик.
Від батьків слово мала мама Анастасії Дорошенко, учениці 11 класу Прилуцької гімназії №5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна, переможця ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури, володаря стипендій Кабінету Міністрів України та Прилуцького міського голови. Своїм зверненням до дітей і педагогів рідної гімназії розчулила присутніх до сліз.
Надали слово й одній із «обдарованих» – Катерині Карабан, учениці Прилуцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій, переможцю IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання. «Ось уже 3 роки мені випадає нагода брати участь в олімпіаді з трудового навчання. Шкода, що цей рік останній. Проте він виявився найцікавішим, адже, нарешті, мені вдалося побувати на ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади, стати переможницею й перейняти чимало досвіду. Хочу зазначити, що це – велика честь займатися тією справою, яка припала до душі», – розпочала свою промову дівчина.


Випускниця також наголосила, що свою перемогу поділяє в першу чергу з найближчими людьми. Вона висловила подяку батькам і рідним, які весь час підтримували її, надихали на нові звершення та вірили в її сили; усім педагогам, які показали шлях до знань і особливо своїй вчительці Дротянко Наталії Вікторівні, яка розгледіла в дівчинці талант і допомогла йому розкритися; адміністрації школи, управлінню освіти за створення сприятливих умов для розвитку творчого потенціалу учнів; депутатському корпусу та міській раді в особі Ольги Михайлівни Попенко за високу оцінку учнівських здобутків і підтримку обдарованої молоді.
Наприкінці свого виступу Катерина від імені всіх випускників пообіцяла, що вони й надалі будуть сумлінно працювати, не зупинятимуться на досягнутому й упевнено йтимуть до мети: «Сподіваюся, що жоден із нас не полишить ті навички, якими ми оволоділи в школі, буде з гордістю нести ім’я випускника свого закладу, при лучанина й прославляти наше місто на рівні області та держави, адже ми – майбутнє України».
Далі в ході зібрання з рук міського голови отримали одноразову грошову винагороду 56 учнів і вихованців-переможців ІV та ІІІ етапу Всеукраїнських предметних олімпіад, ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, Міжнародних і Всеукраїнських конкурсів, турнірів, змагань.
Але найбільш інтригуючою миттю офіційної зустрічі стало оголошення здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти та вихованців позашкільних навчальних закладів міста – володарів Стипендії Прилуцького міського голови. Ними стали: Анастасія Дорошенко, Дмитро Клязника, Катерина Карабан, Анастасія Тютюнник (у навчальній та науково-дослідницькій діяльності) та Катерина Лащенко (у спортивній діяльності).
Також було оголошено прізвища учнів, які отримають путівки на оздоровлення це: Назар Шмагель і Вероніка Сальна.
Під час офіційної зустрічі всіх присутніх у залі вітали творчі колективи Центру творчості дітей та юнацтва – ансамблі «Зорецвіт» із піснею «Бо щастя це» та «Перлина» із композицією «Молодь змінює світ».

Інформація «ГП»

Прочитано 1222 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 346 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!