№ 38

19 вересня 2024 року

«Сокіл» («Джура»)-2020

  • Середа, Бер. 11 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

У Прилуках розпочалася підготовка до проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура). Її метою є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя як духовно багатої та фізично розвиненої особистості. Учасниками гри є джури – молоді юнаки та юначки, які йдуть шляхом українського воїна-козака – здобувають знання, вміння, навички, щоб бути успішними в усьому.
Стратегічна педагогічна місія гри «Джура» – створення виховного простору, спроможного забезпечити формування універсальної особистості, для якої почуття патріотизму є глибинним ціннісним сенсом. Сама гра відрізняється від інших, у першу чергу спортивних, тим, що спрямована не на змагання, а на творчу співпрацю з дітьми та молоддю, направлену на виховання українських громадян ХХІ століття, еліти української держави – творчої, наукової, військової, державницької та самодостатньої перед усім світом.
«Сокіл» («Джура») – це не просто гра, це постійна навчально-виховна робота впродовж року, спільна робота учнів, педагогів, батьків, представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій.
Зазвичай міський етап військово-патріотичної гри проходить у травні, проте штабу з її організації вирішив зібратися заздалегідь. Саме тому вже 2 березня в стінах виконкому відбулося перше його засідання під головуванням заступника міського голови Тетяни Шкуренко. У засіданні взяли участь начальник управління освіти міської ради Сергій Вовк, спеціаліст управління освіти І категорії Тетяна Гуляєва, головний спеціаліст відділу сім’ї, молоді та спорту міської ради Руслан Мосціпан, головний лікар КНП «Прилуцька міська дитяча лікарня» Анна Худолій, представники Прилуцької міськрайонної громадської організації «Прилуцький козацький курінь імені Івана Сірка» Роман і Марія Зінченки та представник Прилуцького козацького полку Міжнародної громадської організації «Козацтво Запорозьке» Сергій Черніговцев.


У ході засідання зупинилися на ключових питаннях підготовки до проведення міського етапу гри та участі команди-переможця в обласному етапі. Також обговорили зміни, які було внесено до Положення про гру «Сокіл» («Джура»), у тому числі одне з найголовніших питань – організацію харчування дітей під час проведення таборування за територією Прилук.
Крім того, Тетяна Шкуренко донесла до членів оргкомітету пропозицію колег з Києва щодо можливості участі прилуцької команди в етапі гри «Сокіл» («Джура»), який проводитиметься в одному з їхніх таборів.
Що ж до змін у Положенні про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»), то вони в основному стосуються самих конкурсів гри. Зокрема, акцент зроблено на їхньому більш військово-патріотичному спрямуванні.
Так, замість туристської смуги перешкод була введена воєнізована смуга, куди входять такі елементи, як подолання лабіринту, подолання маятника, смуга перешкод по-пластунськи тощо. У конкурс «Рятівник» також було внесено такий елемент, як надання медичної допомоги потерпілому під час обстрілу (перенесення пораненого, надання йому допомоги під час перестрілки, не піднімаючи голови та інших частин тіла). Таке змагання, як перетягування линви (канату) було замінено на метання гранат.
Члени організаційного комітету з підготовки до гри «Сокіл» («Джура»)зауважили, що для підготовки учасників гри до конкурсу «Рятівник» правильно б було залучити медика, який має реальний досвід із надання медичної допомоги пораненим і зміг би провести як лекції, так і практичні заняття з командами.
У ході засідання головний лікар КНП «Прилуцька міська дитяча лікарня» Анна Худолій запевнила, що на час проведення змагань від закладу буде направлено відповідного медичного працівника.
Що ж стосується власне проведення гри, то всіх учасників змагань запропоновано розділити на дві вікові категорії. Для середньої – це учні 5-8 класів – будуть проведені одноденні змагання на базі Центру творчості дітей та юнацтва. А для старшої – учнів 9-11 класів – триденне виїзне таборування за містом.

Діана Батрак

Прочитано 6156 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 484 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!