№ 38

19 вересня 2024 року

Підготовка до нового навчального року

  • Середа, Сер. 05 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

30 липня під головуванням Прем’єр-міністра відбулася всеукраїнська селекторна нарада з представниками місцевих органів влади, а також профільними міністерствами. Серед інших тем обговорювали підготовку до нового навчального року.
Цього ж дня заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван провів селекторну нараду з керівниками органів місцевого самоврядування області.
Участь у онлайн-нараді взяли міський голова Ольга Попенко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко та в.о. начальника управління освіти міської ради Ольга Колошко.
У ході засідання обговорювалися питання щодо підготовки закладів освіти області до нового навчального року. Як відомо, з 1 серпня почали діяти нові правила адаптивного карантину, за якими всі регіони України поділяються на чотири зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону.
Як було зазначено, найближчими днями можна буде побачити візуалізацію по COVID-19 у розрізі кожної територіальної одиниці.
Виходячи з наради під головуванням Прем’єр-міністра, позиція щодо початку навчального року в освітніх закладах усіх рівнів залишається незмінною. Тобто, за умови, якщо територіальна одиниця не в червоній зоні, – освітній процес стартує з 1 вересня у звичній формі.


Обов’язковою умовою залишається дотримання протиепідемічних заходів, вчителям робитимуть щоденну термометрію, в масках необхідно бути до початку уроку.
Дітям температуру не будуть міряти, натомість регулярно питатимуть щодо стану здоров’я. У разі виявлення в дитини симптомів ГРВІ проведуть термометрію та консультацію медичного працівника.
Крім того, всі учасники освітнього процесу повинні будуть одягати захисну маску/респіратор при вході до навчального закладу та під час пересування його приміщеннями. Батьки або супроводжуючі особи, крім тих, які супроводжують дітей із інвалідністю, до закладу не допускатимуться.
Також дуже важливо для керівництва навчальних закладів буде розробити графік допуску здобувачів до закладу, маршруту їхнього руху в закладі, мінімізувати пересування учнів або ж студентів між навчальними кабінетами, і за можливості проводити заняття на відкритому повітрі.
Чіткі норми щодо організації роботи закладів освіти визначені в постанові Кабміну від 22 липня 2020 року №64.

Інформація «ГП»

Прочитано 5505 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 515 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!