№ 38

19 вересня 2024 року

Канікули вже скоро

  • Четвер, Трав. 25 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Найчастіше навчальний рік у школярів розпочинається 1 вересня, а закінчується – у травні наступного року. Але спочатку пандемія COVID-19, а тепер іще й повномасштабна війна в країні внесли свої корективи в навчання дітей.
Через значні пошкодження критичної інфраструктури виникалили проблеми з опаленням та електропостачанням, що також не кращим чином впливало на навчальний процес.
Тому дати навчального процесу по всій країні трішки змінилися.
Закон України Про повну середню освіту (у частині третій статті 10) свідчить, що навчальний рік у школярів має тривати не менше 175 навчальних днів.
Однак через війну в Україні дія цього положення зупиняється. Водночас тривалість навчального року, дату його початку чи закінчення під час воєнного стану тепер визначають у Кабінеті Міністрів України.
Постановою Кабміну України визначено тривалість навчального року під час дії правового режиму воєнного стану. Таким чином, навчальний рік цього року (2023) закінчиться 30 червня.
Не треба лякатися – це стосується лише абітурієнтів (випускників 11 класів). Для них навчальний рік спливає саме 30 червня. Для інших класів він закінчується наприкінці весни, 31 травня. Тобто вони проходять 155 днів навчання.


Крім того, важливо, щоб тривалість відпочинку учнів, без врахування літніх канікул, не перевищувала 30 днів. А влітку діти повинні відпочивати щонайменше два місяці.
Утім, місцеві адміністрації ухвалюють власні рішення щодо навчального режиму зважаючи на безпекову ситуацію в регіоні. Саме тому прилуцькі школярі, завершуючи навчальний рік 31 травня, якраз вкладаються в прописані законом 175 навчальних днів, зазначає в.о. начальника управління освіти Прилуцької міської ради Тетяна Гуляєва. Цьому посприяла загалом спокійна ситуація на Прилуччині, а також повноцінний процес очного й дистанційного навчання та чіткий графік канікулярних днів.
Водночас проводити, чи не проводити святкову лінійку на честь свята Останнього дзвоника, вирішуватимуть в кожній школі індивідуально. У першу чергу зважатимуть на наявність укриття, кількість дітей, яку воно може вмістити та загалом безпекову ситуацію. Альтернативою традиційній лінійці можуть стати невеликі класні години, приурочені Останньому дзвонику, а також вікторини та квести.
Що ж стосується випускників 11 класів, то після Останнього дзвоника на них ще чекатиме складання мультипредметних тестів із обраних предметів. А от загальноміського випускного не буде. Натомість випускники можуть на свій розсуд організувати святкові вечори.

Прочитано 49 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 528 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!