№ 38

19 вересня 2024 року

Приклад батьків важливіший за 100 вчителів!

  • Середа, Лист. 20 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Викликає неабияке занепокоєння ситуація в місті щодо безпеки громадян, особливо незахищеними є діти. Останні резонансні події сколихнули громадськість, і всі ми згадали події 60-х років під стінами райвідділку поліції. Адже все це є наслідками байдужості, заклопотаності, завантаженості поточними справами та небажання дорослих займатися найважливішим обов’язком – вихованням майбутнього покоління українців.
Як голова батьківського комітету гімназії №5 разом із директором Наталією Бурлаку та директорами інших шкіл міста я взяв участь 14 листопада 2019 року в засіданні ради з питань сім’ї, гендерної нерівності, демографічного розвитку, запобігання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми, ініційованому заступником міського голови Тетяною Шкуренко, яка піклується про удосконалення міжвідомчої взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству.
За інформацією старшого інспектора з ювенальної превенції Прилуцького відділу поліції Тетяни Пироженко в місті присутні прояви насильства до дітей і ведеться активна робота з директорами та педагогічними колективами шкіл щодо пояснення причин і можливих наслідків булінгу й інших проявів тиску на дітей.


Віра Чорномаз, психолог Прилуцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, повідомила, що в місті створено мобільну бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. Послуги соціально-психологічної допомоги та реабілітації можуть отримати потерпілі як діти, так і дорослі. Мобільна бригада надає допомогу та консультації психолога, юриста, спеціаліста у справах дітей, представника національної поліції. Працює «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства за номером: 0-800-400-501, дзвінки безкоштовні, хоча звернутися можна лише з 8.00 до 17.00 у будні.
Спеціаліст управління освіти міської ради Леся Сайко розповіла про проблеми взаємодії педагогічних колективів закладів освіти з батьківською громадськістю в умовах реформування освітньої галузі та звернула увагу присутніх на те, що попри всі зусилля вчителів і вихователів основним для дітей є особистий приклад, спосіб життя та система цінностей батьків дитини.
Лариса Борсяк, заступник директора з виховної роботи ЦТДЮ наголошує, що в місті створені всі умови для розвитку дітей у позашкільний час – працюють десятки гуртків і секцій у ЦТДЮ, ДЮСШ, музичній школі, школі мистецтв і центрі НТТМ.
Вважаю, що спільна просвітницька робота батьків, педагогів, психологів, представників поліції, депутатів, посадовців місцевого самоврядування – єдино можливий шлях до виховання майбутнього прилучанина та громадянина з відповідальною соціальною позицією. Своє майбутнє ми виховуємо сьогодні у своїх дітях!

Євгеній Яценко, депутат Прилуцької
міської ради від ВО «Свобода»;
тел. приймальні: (066) 419-56-00

Прочитано 1321 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Прилуцький Парламент
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!