№ 38

19 вересня 2024 року

Опозиційні депутати «прогуляли» четверту поспіль сесію міськради

  • Середа, Бер. 24 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Політична криза в Прилуках загострюється. Половина депутатів не ходить на засідання сесії міської ради. Через це свідоме блокування місто досі не має бюджету. Фінансування медицини, освіти та інших сфер життєдіяльності – під питанням. Наслідки можуть бути катастрофічними.


«Їх цікавлять лише посади»
На засідання 5-ї сесії міськради не прийшов ніхто з «Рідного дому», ОПЗЖ, «Європейської партії», «Слуги народу», «Сили і Честі» та один депутат із «Нашого краю». За пів години до початку засідання депутат Артем Рожко приніс звернення від опозиції.
«Ми готові піти назустріч провладній команді та працювати разом. Але на розвиток міста, а не на збагачення окремих чиновників», – ідеться в документі.
Як розповіла з трибуни міський голова Ольга Попенко, вона пропонувала опозиційним депутатам на чолі з Артемом Рожком узяти участь у сесії. Зокрема, виступити першим, виголосити з трибуни свої зауваження стосовно бюджету Прилук і перейти до конструктивних обговорень. Проте політичні опоненти очіль-ницю міста слухати не стали.
«Прийти і разом працювати – такої позиції в них немає. Цікавлять лише посади, а не громада», – резюмувала Ольга Попенко.


«Знищують місто, медицину, освіту»
«Блокуючи роботу міської ради, вони знищують місто, медичну галузь, освіту», – з такою різкою заявою виступив народний депутат України Валерій Дубіль. «Вони сьогодні блокують прийняття бюджету, який потрібен учителям, вихователям, медичним працівникам, пенсіонерам і всім жителям Прилук. Блокують фінансування медицини під час поширення коронавірусної інфекції – питання, яке вирішувати вкрай необхідно, аби рятувати життя людей», – підкреслив народний обранець.
Валерій Дубіль піддав критиці звернення від опозиції:
«До міської ради принесли аркуш із підписами депутатів, на якому в чотирьох абзацах опозиціонери висувають свої вимоги. Без жодної конкретики та чітких тез, але навіть у такому тексті вони наробили помилок. Це просто свідоме затягування часу. Через їхні амбіції Прилуки сьогодні є одним із небагатьох міст країни, де не прийнятий досі бюджет».
Він закликав депутатів прийти 24 березня на 6-у сесію міської ради та проголосувати за бюджет. Це треба, аби в умовах стрімкого поширення COVID-19 була змога далі розвивати медицину, захистити медиків і рятувати життя кожної людини.


Від кого чекати завершення кризи?
Що цікаво, серед опозиційних депутатів, які беруть участь у блокуванні роботи міської ради, є й працівники бюджетної сфери. Двоє з них працюють у галузі медицини – це Олеся Цибенко з фракції «Сила і Честь» (дитяча лікарня) та Юлія Марченко зі «Слуги народу» (центральна міська лікарня).
Пересічні прилучани дивуються такій поведінці поважних лікарів:
«У нас, коли потрапляють люди у владу, так одразу забувають про реальне життя. Як можна, будучи медиком, блокувати виділення коштів для медицини? Минулого року ми ледь пережили цей коронавірус, а зараз, кажуть, буде ще гірше. Це просто безвідповідально з боку депутатів з’ясовувати свої стосунки, коли надворі така ситуація», – обурюється пенсіонерка Людмила Іванівна.
«Якщо від бізнесменів можна не чекати здорового глузду, вони тільки про себе думають і в них грошей вистачить пережити будь-який локдаун, то медпрацівники, вважаю, не мають права так відвертатися від прилучан. Думаю, ця криза закінчиться», – ділиться думками Сергій, водій автобуса.
Дійсно, для розблокування роботи міської ради достатньо, аби бодай один депутат-опозиціонер припинив прогулювати сесії та зареєструвався в залі. Такий шанс у народних обранців буде вже в середу. Присутність на сесії Олесі Цибенко та Юлії Марченко може поставити крапку в прилуцькій кризі. Чи зможуть народні обраниці прийняти зважене самостійне рішення на користь громади, – покаже найближчий час.

Олександр Шевченко

Прочитано 954 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Прилуцький Парламент
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 465 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!