№ 38

19 вересня 2024 року

Генплан Прилук затверджено

  • Середа, Лип. 05 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

30 червня — нова історична дата в життєписі Прилук. Цього дня під час засідання 28-ї сесії Прилуцької міської ради було затверджено головну містобудівну документацію «Генеральний план та план зонування території міста Прилуки Чернігівської області».
Близько 22 років місто жило без цих документів, та сьогодні їхня наявність стала обов’язковою для вирішення низки складних містобудівних та земельних питань.
Надзвичайно важливий документ розроблявся протягом чотирьох останніх років. Шлях до його затвердження проходив через оприлюднення в ЗМІ, громадські слухання та всі можливі процедурні етапи, визначені законодавчо для погодження містобудівної документації на відповідних місцевих, обласних та державних рівнях.
27 травня цього року проект Генерального плану та плану зонування території міста Прилуки був розміщений на офіційному сайті Прилуцької міської ради для ознайомлення як громадськості, так і депутатів міської ради.


Після громадських слухань до міської ради надходила низка зауважень та пропозицій, внесених депутатами, керівниками підприємств та організацій, стосовно проекту Генерального плану. Управлінням містобудування та архітектури дані пропозиції передані Інституту-розробнику для розгляду. Усі зауваження, які відповідали вимогам щодо розробки містобудівної документації,  прийняті до уваги та враховані розробником — Державним підприємством «Науково-дослідний і проектний інститут містобудування» м. Київ. Особливих змін за період розгляду та погодження містобудівної документації набув історико-архітектурний опорний план м. Прилуки. Розгляд відповідної документації консультативною радою Департаменту культури Чернігівської облдержадміністрації, науково-методичною радою Міністерства культури України дозволив суттєво звузити зони історичного ареалу, території культурної спадщини міста, зони  охорони археологічного культурного шару, що зменшує фінансове та бюрократичне навантаження на фізичних та юридичних осіб при оформленні земельних ділянок, будівництві та реконструкції.
Генеральний план як основний юридичний та технічний документ урегульовує питання містобудівної діяльності та можливості використання території міста за визначеним цільовим призначенням. Створює умови для інвестиційного розвитку міста.
Генеральний план м. Прилуки дозволяє реалізувати масштабні інфраструктурні проекти на території міста, наміри на реалізацію яких відбувалися й у попередні роки. Це — й будівництво об’їзної дороги, очищення р. Удай, з метою облаштування потужної зони громадського відпочинку, створення умов для будівництва багатоповерхових будівель, надання земельних ділянок для індивідуального будівництва, в першу чергу учасникам АТО, формування та облаштування рекреаційних зон, у тому числі парків та скверів. Розроблений план перспективного розвитку м. Прилуки з визначенням приміських населених пунктів, які мають потенційну можливість у процесі реалізації адміністративної реформи приєднатися до громади міста.
Міський голова подякувала управлінню містобудування та архітектури міської ради, в свою чергу  начальник управління Віктор Тесленко висловив подяку керівництву  міської ради, адже співпраця всього нині діючого депутатського корпусу втілила довгостроковий проект у життя. Тому не дивно, що сесійне засідання завершилося оплесками та привітаннями.

Тетяна Пилипченко,  Ангеліна Попович

Прочитано 6059 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 514 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!