№ 38

19 вересня 2024 року

Капітальний ремонт доріг розпочато

  • Середа, Лип. 18 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Нещодавно розпочалися роботи по капітальному ремонту доріг у нашому місті. Прилучан неабияк цікавить цей вид робіт у власному місті, оскільки за останні роки стан дорожнього покриття значно погіршився. Автодороги ніби й ремонтують, ями латають, але починається новий рік – і все з початку. Є велика надія, що 2018-ий стане винятком і ми нарешті отримаємо того підрядника, який виконає свою роботу на славу.
Детальніше про початок довгоочікуваних робіт на автошляхах міста нам розповів начальник управління капітального будівництва Прилуцької міської ради Анатолій Ященко.
– Анатолію Миколайовичу, яка ділянка охоплена роботою зараз і чого все ж розпочалися роботи?
– Зараз виконуються роботи по наступних об’єктах: капітальному ремонту дорожнього покриття проїзної частини вул. Київської (від залізничного мосту в районі зупинки 738 км Південної залізниці до вул. Ждановича) та вул. Вавілова (від в’їзду в м. Прилуки із с. Заїзд до залізничного мосту в районі зупинки 738 км Південної залізниці). Станом на даний час виконуваний вид робіт – це розбирання бортових каменів (на одній половині проїжджої частини при систематичному русі транспорту на другій), установлення бортових каменів (бетонних і залізобетонних) при цементнобетонних покриттях (на одній половині проїжджої частини при систематичному русі транспорту на другій) по вул. Вавілова.


– Під капітальним ремонтом треба розуміти повну заміну дорожнього покриття на визначеній ділянці?
– Саме так. По вул. Вавілова (від в’їзду в м. Прилуки із с. Заїзд до залізничного мосту в районі зупинки 738 км Південної залізниці) заплановано улаштування 8285,4 кв. м покриття; по вул. Київській (від залізничного мосту в районі зупинки 738 км Південної залізниці до вул. Ждановича) – улаштування 9030,5 кв. м покриття.
– Хто виконує дане замовлення?
– Повідомляємо, що управлінням капітального будівництва міської ради проведено процедури закупівель по капітальному ремонту дорожнього покриття проїзної частини вул. Київської та вул. Вавілова згідно наявної проектно-кошторисної документації та після закінчення аукціону, що відбувся 29.05.2018 року, визначено учасника, що надав цінову пропозицію, яка виявилася найменшою. Як результат, підписано договір про виконання робіт із ТОВ «Містобудування Інвест ЛТД» (м. Київ).
– Скільки коштів виділено? Чи проводилася вже оплата?
– Згідно договорів підряду із вищевказаною організацією, ціна договору щодо робіт по капітальному ремонту вулиці Київської (договір №1 від 20 червня 2018 року) становить 4 075 524,00 грн та 3 999 019,51 грн по вулиці Вавілова (договір №2 від 20 червня 2018 року). Оплата Замовником за виконані роботи проводиться на підставі підписаного Сторонами та скріпленого печатками Акта приймання виконаних робіт (КБ-2в) та Довідки про вартість робіт (КБ-3). Тобто на даний момент ніяких проплат не було.
– А як прийматимете виконання ремонту?
– Наразі можу сказати, що оплата за виконані роботи з улаштування покриттів із гарячих асфальтобетонних сумішей здійснюватиметься після отримання від Виконавця Протоколу лабораторних випробувань проб асфальтобетону лабораторією, що має акредитацію Державного підприємства «Укрметртестстандарт».
– Які гарантійні терміни вказує Виконавець?
– Згідно укладених договорів, гарантійне обслуговування складає три роки від дня прийняття об’єкта Замовником.
– Анатолію Миколайовичу, все ж як довго триватимуть роботи на даній ділянці автошляху?
– Знову ж таки, згідно договору, роботи мають закінчитися до 1 вересня 2018 року.
– Цікаво також, як ідуть справи з гарантійним ремонтом неякісного покриття минулого року?
– Наразі повідомляємо, що для вирішення питання виконання гарантійного ремонту на автомобільних дорогах міста було проведено комісійне обстеження стану асфальтового покриття після ремонту, проведеного у 2016 та 2017 роках. За результатами обстежень складено акти №103р від 4 квітня 2018 року та №120р від 19 квітня 2018 року. Після проведення обстеження керівники підрядних організацій, які виконували роботи по ремонту автомобільних доріг у 2016 і 2017 роках, були запрошені для ознайомлення з висновками роботи комісії та підписання вищезгаданих актів або ж вмотивованої відмови.

Відтак акти підписали керівники всіх підрядних організацій, чим зобов’язалися виконати гарантійний ремонт дорожнього покриття, крім ТОВ «Будівельна компанія «Прилуки», представник якої був відсутній під час роботи комісії й не прибув для ознайомлення із результатами її роботи.
Загальний об’єм гарантійного ремонту по роботам, які виконані у 2016 році становить 169,3 кв. м, а за 2017 рік – 101,9 кв. м.
– Наступний етап роботи? Яка ділянка ремонтуватиметься далі?
– В управлінні капітального будівництва міської ради наявна проектно-кошторисна документація по об’єкту «Капітальний ремонт дорожнього покриття проїзної частини вул. 1 Травня (від вул. Юрія Коптєва до вул. Вокзальної) в м. Прилуки Чернігівської області», згідно якої загальна кошторисна вартість будівництва складає 1 238 243,00 грн, та проектно-кошторисна документація по об’єкту «Капітальний ремонт дорожнього покриття проїзної частини вул. Костянтинівської (від вул. Земської до вул. Вокзальної) в м. Прилуки Чернігівської області».
Станом на даний час уже проведена підготовча робота стосовно процедури закупівель по капітальному ремонту дорожнього покриття проїзної частини вул. Костянтинівської, а оголошення про проведення відкритих торгів розміщено в системі «Прозоро» 5 липня 2018 року. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 25.07.2018.
Окремо зазначаємо, що за кошти міського бюджету виготовлена проектно-кошторисна документація по наступних об’єктах:
1) «Поточний середній ремонт автомобільної дороги комунальної власності по вул. Київська (окремими ділянками) в м. Прилуки Чернігівської області»;
2) «Поточний середній ремонт автомобільної дороги комунальної власності по вул. Козача (окремими ділянками) в м. Прилуки Чернігівської області»;
3) «Поточний середній ремонт автомобільної дороги комунальної власності по вул. Земська (окремими ділянками) в м. Прилуки Чернігівської області»;
4) «Поточний середній ремонт автомобільної дороги комунальної власності по вул. Андріївська (окремими ділянками) в м. Прилуки Чернігівської області».
А 9 червня 2018 року згідно Акта приймання-передачі дані проектно-кошторисної документації були отримані Управлінням капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації, яке й буде замовником на виконання ремонтних робіт.
– На жаль, проблеми в Прилуках є не лише з автошляхами, але й із тротуарним покриттям. Чи плануються такі роботи цим літом? Чого очікувати містянам?
– Подібні роботи заплановані та вже розпочалися. Замовником виступає виконком міської ради.
Отож, інформації багато, а роботи на дорогах ще більше. Сподіваємося, що цього разу не доведеться користатися правом гарантійного ремонту й автомобілісти нарешті відчують під своїми колесами справжній автобан.


Мар’яна Гибенко

Прочитано 1679 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 357 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!