№ 38

19 вересня 2024 року

Монетизація субсидій: як отримати грошову компенсацію

  • Середа, Жовт. 17 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Восени минулого 2017 року одержувачам житлово-комунальних субсидій, які дбайливо витрачали енергоресурси, вперше виплатили за економію «живі» гроші. Цього року виплати продовжаться.

Монетизація субсидій в Україні – це виплата грошей сім’ям, які заощадили взимку на опалюванні газом або електроенергією. Тобто людям повертають грошима залишки невикористаної субсидії.
Які умови та скільки грошей можна отримати?
За заощаджені енергоресурси можна отримати максимально 700 гривень компенсації. Так, монетизації підлягають заощаджені 150 кіловат електро- енергії для опалювання або 100 кубометрів газу. Відзначимо, що навіть якщо людина заощадила більше 100 кубометрів газу, то на руки все одно видадуть лише 700 гривень.
До речі, пощастить лише жителям приватних будинків і квартир у новобудовах, де встановлені котли на опалювання. Тим, чиї будинки підключені до центрального теплопостачання, монетизація поки не світить.
Як оформити документи та коли виплатять гроші?
Для того, щоб отримати заощаджену суму субсидії, необхідно було з 1 липня до 1 вересня подати заяву в місцеве управління соціального захисту населення, на підставі якої здійснюватиметься виплата. Також потрібно вказати в документах уже відкритий самостійно на той момент рахунок у будь-якому банку.


Як повідомила начальник відділу адресних і соціальних виплат управління праці та соціального захисту Прилуцької міської ради Марини Погуляй, у вказані строки на загальних засадах із заявами на відшкодування за невикористаний газ звернулися 4134 особи (із 4955 заявлених комунальними підприємствами), електроенергію – 2 особи (із 2-х заявлених).
Для тих же, хто з певних причин (хвороба, від’їзд тощо) не встиг звернутися до управління праці до 1 вересня, продовжено термін прийому заяв до 1 листопада. Але тут уже рішення прийматиме комісія. Тобто, якщо причина затримки виявиться не досить поважною, то в монетизації вам відмовлять.
Також Марина Вікторівна зауважила, що насправді не всі й звертаються за монетизацією, бо є споживачі, які зекономили газу чи електроенергії всього на 14 чи 50 грн і не бачать резону в тому, щоб кудись ходити, відкривати рахунок у банку.
Та все ж в управлінні запевняють, що всі нарахування вже проведено, замовлення на відповідну суму зроблено, залишається чекати надходження коштів із державного бюджету. Коли саме це буде, поки сказати не можуть.
Відомо тільки, що всі, хто написав заяву для здобуття заощадженої суми субсидії до 1 вересня, повинні отримати свої гроші на початку опалювального періоду. Зазвичай опалювальний сезон в Україні стартує в середині жовтня.

Мар’яна Гибенко

А ТИМ ЧАСОМ
Авто на «євробляхах» при оформленні субсидій враховуватися не будуть

Міністерство соціальної політики не буде враховувати машини на єврономерах при нарахуванні субсидій. Про це під час брифінгу сказав директор директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко.
За словами чиновника, неможливо встановити факт належності такого майна конкретній особі. «Автомобіль на євробляхах – проблема не тільки субсидій, але й держави. Неможливо встановити факт належності прав на це майно. Якщо неможливо встановити, що конкретне майно належить конкретній особі, а вона його просто використовує на підставі чого-небудь, це неможливо використовувати в офіційній статистиці», – сказав Музиченко.

Прочитано 1961 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 384 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!