№ 38

19 вересня 2024 року

Світло на вулицях, затишно в класах

  • Середа, Бер. 01 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Про участь міста Прилуки в інвестиційному Проекті НЕФКО «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери (освітні навчальні заклади) та системи зовнішнього освітлення м. Прилуки» 27 лютого на апаратній нараді міського голови доповіла начальник фінансового управління міської ради Олена Ворона. Робоча група міської ради тісно співпрацює з консультантами НЕФКО та Міністерством Фінансів України, займаючись оформленням необхідних документів, які допоможуть Прилукам отримати кредитні й грантові кошти, повідомляє прес-секретар міської ради Любов Рубан.
Затвердивши необхідний пакет документів, місто отримає 11 990 000 гривень кредитних коштів під 3% річних на 5 років із відстрочкою в погашенні на 6 місяців. А ще, додатково до кредиту, – грант у розмірі 5 590 000 гривень, який не потрібно компенсувати. Якщо порахувати суму відсотків, які місто повинно буде сплатити, і суму гранту, то матимемо ріст у плюсі близько 5 мільйонів гривень, зазначила начальник фінуправління.


Основна частина кредитних надходжень буде використана для модернізації вуличного освітлення Прилук, а грантові кошти спрямують на впровадження енергозберігаючих технологій у ЗОШ №№2,13 і ДНЗ №9. Після надходження коштів і проходження тендерних процедур під керівництвом НЕФКО в цих закладах освіти здійснюватиметься ремонт теплових мереж, дахів, заміна усіх вікон та дверей на енергозберігаючі, ізоляція горищ, заміна електроплит,  а в 13 школі та 9 дитсадочку – ще й утеплення стін.

Прочитано 2027 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Влада і громада
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Телефон редакції

050-916-95-31