№ 38

19 вересня 2024 року

Футбол міжнародного рівня

  • Вівторок, Січ. 16 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

З давніх часів древнє місто Прилуки славиться своїми спортивними досягненнями. Спортивною славою Прилуччини та гордістю України були, є та будуть видатні спортсмени, які в різні часи захищали честь нашого міста, області, держави на змаганнях усіх рівнів. Наша земля подарувала цілу плеяду талановитих спортсменів, що високо несуть прапор вітчизняного спорту на змаганнях світового рівня.
Одним із таких спортивних напрямків є футбол, який розвивається в нашому місті на досить хорошому рівні. Уже всі чули й знають про здобутки на футбольному полі уродженця м. Прилуки, чемпіона Паралімпійських ігор Олега Леня. І от у професійному футболі прозвучало ім’я ще одного юнака з нашого рідного міста. 20-річний ЄГОР НАЗАРИНА став першим місцевим футболістом, який підписав міжнародний контракт із Бельгійським футбольним клубом «Антверпен».
Тож давайте з ним познайомимося ближче. Єгор – прилучанин, можна сказати, спадковий футболіст. І нині покійний дід грав у футбол, і батько, Анатолій Іванович Назарина, був футболістом. Він у свій час був нападаючим у футбольних командах «Експрес» Прилуки та «Нива» Малківка. Єгор згадує, що почав грати років із 5. Скоріше всього, захопився цим видом спорту завдяки батьку, який у свою чергу, помітивши схильність сина, віддав його до Дитячо-юнацької футбольної школи «Європа». «Уже з першого тренування мені все сподобалося, так триває й досі. Звісно й труднощі були, як же без них. Але в мене такий характер, якщо я чогось хочу, то ніщо мене не зупинить», – ділиться юнак.


Директор ДЮФШ «Європа» Харченко Віктор Миколайович також підтвердив слова молодого футболіста стосовно стійкості та твердості його характеру. «Ще маленьким хлопчиком Єгор мав чітку мету та мрію. А мріяв він про футбол. З м’ячем практично не розлучався. Тренувався й у нашій школі, й удома з батьком. Велику роль також відіграв у становленні Єгора як футболіста його перший тренер Шматко Андрій Іванович, – говорить директор ДЮФШ. – Переконаний, що всі діти народжуються з певними здібностями, і от саме задача тренера полягає в тому, щоб розгледіти й розвити цей талант. Але тут уже має підключитися ціла команда з тренерів, учителів, батьків і, звісно ж, самої дитини. Бо без її бажання трудитися, без поставленої перед собою чіткої мети нічого не вийде. І знову ж таки, Єгор Назарина – цьому доказ».
Розпочавши заняття футболом у Прилуцькій ДЮФШ «Європа», років у 12 поїхав навчатися до академії «Динамо» Київ, а потім на 3,5 роки підписав контракт із ФК «Дніпро». І ось зараз витягнув насправді щасливий квиток та можливість вийти на світовий рівень, оскільки Бельгія входить до шістки кращих футбольних країн світу. «Десь місяця зо два тому мій агент повідомив, що є пропозиція поїхати в «Антверпен». Вони хотіли подивитися на мене в грі. Звісно, я поїхав, пройшов 5-денне тренування, зіграв гру, й керівництво ФК виявило бажає зі мною співпрацювати. Весь останній місяць я провів у Бельгії, й от 29 грудня підписав такий довгоочікуваний конт-ракт на 3,5 роки», – розповідає Єгор.
Віктор Миколайович також зізнається, що дзвінок із такою чудовою новиною від Єгорового батька увечері 30 грудня став подарунком від Діда Мороза найвищого рівня. «Мені як колишньому футболісту це було дуже приємно. Переконаний, що раді такій новині всі тренери, що займалися з Єгором, керівництво футбольної школи та й усі прилучани. Я також упевнений, що Єгор – не останній прилучанин, кому випала честь вийти на міжнародний рівень футболу. У нас чудова молодь і гарні перспективи», – говорить директор ДЮФШ.
Звісно, будучи наодинці дуже складно переживати не лише труднощі, але й радісні моменти життя. У цьому випадку дуже важлива підтримка рідних, близьких та просто небайдужих людей. У цьому сенсі Єгору точно пощастило, бо в нього є гарний тил із люблячих його людей – батьки, кохана дівчина, які завжди вірили й підтримували його. Також Віктор Миколайович з Єгором висловили подяку Валерію Олександровичу Дубілю, президенту футбольної школи «Європа» та Анатолію Костянтиновичу Мирошниченку, бо це люди, які роблять величезний вклад у розвиток підростаючого покоління нашого міста, а конкретно – юних футболістів. Саме завдяки цим людям даний вид спорту розвивається в Прилуках на належному рівні.
Цікаво було дізнатися, чи мріяв Єгор Назарина про досягнення такого професійного рівня, на що юнак упевнено сказав: «Ну а навіщо ж тоді взагалі займатися футболом? Завжди треба ставити перед собою великі цілі. І я вважаю, що це не межа. Цілі повинні бути все вищі й вищі. На даному етапі мого життя хочеться закріпитися в основному складі команди «Антверпен», бо якщо так станеться і я буду стабільно грати, то все в мене ще попереду. Мріяти треба завжди. Хочу грати в топ-5 клубів світу. А взагалі мрію грати в «Барселоні». Переконаний, що це цілком можливо».
Тож побажаємо молодому футболісту Єгору Назарині приголомшливої футбольної кар’єри та здійснення всіх його мрій.

Мар’яна Гибенко

Прочитано 1597 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Спорт
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 270 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!