№ 38

19 вересня 2024 року

Айкідо – розвиток особистості

  • Середа, Трав. 23 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

У світі існує велика кількість різних спортивних занять і кожне має свою унікальність. Айкідо – одне з найбільш унікальних бойових мистецтв. Це сучасне японське бойове мистецтво, яке об’єднує в собі вивчення технік, тілесний та духовний вплив на людину. Постійними тренуваннями, вправами покращується тіло, запам’ятовуючи складні техніки, вдосконалюється розум, дотримуючись основних принципів гармонії та любові до всього живого, розвивається дух.
В айкідо, як і в будь-якому спорті, треба вміти керувати власними емоціями, страхами та хвилюваннями. У сучасному айкідо можна віднайти все. Отримати спокій у медитації, загартувати тіло у системі вправ. А окрім цього, дати ефективну відсіч будь-якому супернику. Займаючись цим бойовим мистецтвом, люди збагачуються не лише фізично та духовно, а й досягають неймовірних спортивних вершин. Яскравим прикладом цього твердження є керівник гуртка Айкідо Центру творчості дітей та юнацтва, директор спортивного клубу «Торнадо», володар чорного поясу (4 дан) Світлана Дяченко, яка протягом року стала переможцем ряду спортивних змагань із Кемпо-Карате та Кобудо, володарка кубку України, фіналістка Відкритого чемпіонату України, переможець Всеукраїнського турніру в розділі лайт-контакт. Проте найбільший успіх прийшов нещодавно – Світлана, виступаючи на Чемпіонаті світу в розділі «самооборона», виборола І місце у своїй віковій категорії.


Талановитий тренер протягом 20 років займається цим чудовим видом спорту та пропагує його в Чернігівській області, де є представником від Асоціації Айкідо-айкікай України (АААУ). У гуртках Світлани Сергіївни займається понад 100 дітей. Прикладом її праці є проведення традиційних семінарів у нашому місті та поїздки в м. Київ на всеукраїнські та міжнародні семінари.
12 травня у столиці відбувся національний фестиваль «Айкідо для дітей» під гаслом «Ми міцні, коли ми разом», у якому прийняли участь юні вихованці у складі: Єгора Дяченка, Аліни Дяченко, Кирила Коваленка, Данила Пороша, Максима Польшакова, Тараса Пашуна, Даниїла Зазяви, Дар’ї Карпової, Анастасії Нестерко, Івана Кісельова, Іллі Сухрина, Дмитра Гузія, Антона Сім’ячка, Івана Нечая, Іллі Рибалки, Богдана та Назара Тютюнників.
Розпочав фестиваль Президент асоціації АААУ Юрій Шмигін – чорний пояс (6 дан). Далі семінар проводили кращі інструктори України, демонструючи різні техніки цього бойового мистецтва. По завершенню заходу були продемонстровані показові виступи клубів та нагородження дипломами учасників фестивалю.
P.S. Після тренувань діти відвідали Київський зоопарк, де отримали масу позитивних емоцій. Вони вдячні за цю поїздку своїм батькам та тренеру. Також хотілося б, щоб меценати по можливості допомагали такому масовому виду спорту як Айкідо, адже здорові діти – майбутнє нашої держави.

Інформацію надала студентка
Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка
Наталія Денисенко

Прочитано 1452 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Спорт
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 396 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!