№ 38

19 вересня 2024 року

Спроби, які стали вирішальними!

  • Середа, Жовт. 17 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Дитинство – це пора пізнання нового, вибір професії, розвиток та удосконалення своїх здібностей і талантів, час рішучих дій та ризикованих вчинків. Саме так можна було охарактеризувати й дитинство теперішніх майстрів спорту України з легкої атлетики, випускників Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка Анни Красуцької, Марії Миколенко та Олексія Познякова. З дитинства майбутні чемпіони ставили перед собою цілі та рухались через будь-які перешкоди їм назустріч.
Розуміючи, що спорт – це невід’ємна частина нашого життя, майбутні легкоатлети працювали не покладаючи рук, і саме про це свідчать не лише високі досягнення спортсменів, а й розповіді їхнього першого тренера та наставника, викладача педколеджу Салівона Руслана Петровича: «Працювати з Анною Красуцькою я почав раніше за всіх. Уже з 2005 року вона була в моїй групі в ДЮСШ. Аня з самого початку занять легкою атлетикою була дуже активною та демонструвала високі результати. Олексій Позняков у спорт прийшов у 2007 чи то 2008 році, точно не пам’ятаю, проте я чітко згадую, що про Олексія мені розповів мій учень із 3 школи, який сказав, що в них у 7 класі є дуже здібний хлопчик. Того ж тижня я поїхав у школу й до мене вийшов невеличкий, худенький хлопчина. Я запросив його на тренування й одразу помітив, що Олексій може показати великі результати, він легко виграв 30 і 60 м у Анни Красуцької, яку не вдавалося перемогти нікому. На чемпіонаті України, пробігши 100 м, у фіналі він був другим».


Високих результатів у спорті можна досягти не тільки плануючи пов’язати з ним своє життя, прикладом цьому є Марія Миколенко, яка до вступу в педколедж і не планувала серйозно займатися спортом. Руслан Петрович згадує: «У 2009 році я прийшов працювати в коледж, але з Олексієм та Анною не переставав займатися. Паралельно зі мною майбутніх спортсменів почав тренувати Михайло Степанович Марченко, який і зараз залишається їх головним тренером. У 2010 році вони вступили до Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я.Франка. Того ж року до коледжу, на відділення видавничої справи та редагування, вступила й Марія Миколенко. Машині здібності я помітив на занятті з фізичної культури, коли вона так легко й правильно виконала стрибок. У мене в той час також було заняття зі своєю групою, але я підійшов та запропонував їй прийти на тренування, на що вона не відразу погодилась, хоча потім усе ж прийшла. Я відразу зрозумів, що з’явився ще один спортсмен, схожий на Олексія й Аню. На цей час Олексій з Анею вже були у штатній збірній України. Анна була бронзовою призеркою 10-х Олімпійських юнацьких ігор. Маша також у той час почала виїжджати з ними на збори. Саме так і розпочався їхній підйом у спортивній кар’єрі».
Важливо використовувати всі дарунки, які готує доля, адже невідомо, що саме принесе той очікуваний успіх – чи то спорт, чи то спроби пера. Яскравий приклад цього – випускники коледжу, наша гордість, тож ми щиро раді за них, бажаємо успіхів і не зупинятися на досягнутих цілях, а йти тільки вперед, і тільки з посмішкою на обличчі.

Наталія Денисенко, студентка Прилуцького
гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка

Прочитано 1974 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Спорт
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 300 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!