№ 38

19 вересня 2024 року

Традиційний легкоатлетичний крос

  • Середа, Жовт. 09 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

25 вересня в парковій зоні на Плискунівці пройшла відкрита першість із легкоатлетичного кросу. Кросовий біг – найдоступніший вид легкої атлетики, який користується популярністю як серед молоді, так і серед людей старшого віку. Насправді, це одне з найбільш поширених легкоатлетичних змагань. Біг проводиться на відкритому просторі, тож свіже повітря й неперервна зміна вражень сприятливо діють на нервову систему, підвищують тонус організму.
Цікаво, що батьківщиною такого виду спорту як легкоатлетичний крос є Англія. Як офіційна дисципліна він проводився на Олімпійських іграх 1904, 1912, 1920 та 1924 років. Найбільш відомим бігуном у ті часи був Павло Нурмі, який виграв 4 золоті олімпійські медалі. Отож, нашим юним спортсменам-бігунам є на кого рівнятися.
З вітальними словами до учасників звернулися начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради Олена Опанасенко, головний спеціаліст відділу сім’ї, молоді та спорту Руслан Мосціпан, завідувач відділення фізичного виховання педколеджу Олександр Нечай та керівник кафедри фізичного виховання, почесний працівник фізкультури та спорту України Петро Дяченко.
На старт легкоатлетичного кросу вийшли близько 70 спортсменів: учні ЗОШ міста, вихованці ДЮСШ, а також студенти профліцею та педколеджу. Боротьба учасників за перемогу розгорнулася за активної підтримки вболівальників. Це зробило змагання цікавим і захоплюючим видовищем.


Дівчата змагались на дистанції 500 м та 1000 м, хлопці – 500 м та 2000 м. За результатами змагань найкращий результат серед дівчат із бігу на 500 м показала учениця Марина Тарасенко (ЗОШ №3), друге місце посіла Валерія Сиганенко (ЗОШ №13), третьою стала Катерина Чепінога (ЗОШ №13).
Серед юнаків на дистанції 500 м найкращий результат показав Максим Загребельний (СШ №6), друге місце посів Сергій Кравченко (ЗОШ №7), третє – Максим Іванов (СШ №6).
У змаганні з бігу на 1000 м серед дівчат золото отримала студентка профліцею Анастасія Зубко, срібло – Анжеліка Миргородська, а бронзу – студентка педколеджу Юлія Савченко.
На дистанції 2000 м серед хлопів на п’єдесталі першості опинилися студенти педколеджу: Євген Соловйов (І місце), Нікіта Мізікін (ІІ місце) та Максим Репека (ІІІ місце).
Переможці та призери змагань були нагороджені почесними грамотами та медалями адміністрацією педколеджу.

Анна Комарова

Прочитано 2162 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Спорт
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 702 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!