№ 19
9 травня 2024 року

Чемпіонат міста Прилуки з класичних шахів

  • Четвер, Квт. 11 2024
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

23 березня 2024 року пройшли два півфінали чемпіонату міста Прилуки з класичних шахів серед юнаків і дівчат 2012 року народження та молодших. Турніри відбулися в ГО «Шахова федерація – Прилуцька фортеця». Головним суддею був Віктор Ігнатенко.
Традиційно турнір проходив у два етапи. Спочатку півфінал – переможці, якого будуть брати участь у фіналі. У півфіналі грають шахісти-початківці та 3-розрядники. У фіналі додаються володарі 2-го та 1-го розрядів.
У півфіналах діти були розбиті по рівнях за складом: три третьорозрядники були в півфіналі «А» та три в півфіналі «Б». Метою такого розподілу є те, щоб у кожному півфіналі була можливість виконати норму третього спортивного розряду. У півфіналі «Б» Андрій Богдан, так само, як і Микола Похватько, набрав 8 очок, але за коефіцієнтом Бергера (система розрахунку особистих коефіцієнтів учасників шахового турніру) він зайняв ІІ місце та виконав норму 3-го спортивного розряду (норма вищезгаданого розряду – 7 очок).


Також окремо в один із півфіналів додали дівчат, аби визначити переможницю. Перше місце здобула Злата Шевель, набравши 5 очок, друге місце – Віталіна Дідорак (4,5 очок), третє – Майя Шматко (3,5 очка) і наймолодша, першокласниця Олександра Іценко, набрала лише 1 очко, натомість здобула цінний досвід у змаганнях. Що особливо цікаво, так це те, що саме дівчата показали неймовірно бойовий результат. Переможцем у півфіналі «А» став Богдан Євтушенко (7,5 очок), але Злата Шевель виграла у сьомого по рейтингу та виграла в лідера, Віталіна Дідорак зайняла ІІ місце та зіграла в нічию з лідером, хоча нікому з хлопців не вдалося здобути перемогу або вийти в нічию у грі з ним.
Боротьба була дуже напруженою, під час гри відчувався справжній дух суперництва, тож так, у фінал виходило по 4 переможці з турніру. Результати цієї запеклої гри стали такими:
Півфінал «А»:
1 місце – Богдан Євтушенко, 2 місце – Саша Носенко, 3 місце – Ілля Воронін, 4 місце – Тимур Кім, 5 місце – Злата Шевель, 6 місце – Нвер Арутюнян, 7 міце – Віталіна Дідорак, 8 місце – Майя Шматко, 9 місце – Олександра Іценко, 10 місце – Максим Устюжанін.
Півфінал «Б»:
1 місце – Микола Похватько, 2 місце – Андрій Богдан, 3 місце – Саша Горб, 4 місце – Ілля Андрусенко, 5 місце – Олексій Шатура, 6 місце – Ілля Нусак, 7 місце – Володимир Кузнецов, 8 місце – Ілля Мірошниченко, 9 місце – Іван Коптев, 10 місце – Ілля Чабак.
До фінальної групи додалися: Назар Бойко – чемпіон області, Максим Волошин – чемпіон області до 10 років і Єгор Дяченко – неодноразовий учасник чемпіонатів області.
Нагородження відбудеться після закінчення загального турніру.

Катерина КЛИМЕНКО, Оксана ЛОГВІНА, Назар НІКОЛЕНКО

Прочитано 34 разів
Оцінити матеріал
(1 голос)
Опубліковано в Спорт
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Шановні прилучани! 9 травня в Україні відзначають День Європи –...
Уже близько 2 тижнів у місті активно триває ямковий ремонт...
Учасники бойових дій, люди з інвалідністю внаслідок війни, члени...
У рамках участі в проєкті міжнародної технічної допомоги...
Відтепер подвиг наших полеглих Героїв-земляків може бути...
Щиросердно вітаю вас із найбільшим християнським святом –...
Шановні прилучани! Прийміть найщиріші вітання з величним...
«Чоловік повинен не говорити, а робити» – такої думки...
Два будинки готують до відключення від ЦО Відповідно до Порядку...
ода й уся рослинність починає активно рости та квітнути, трава,...

Хто на сайті

Зараз 93 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!