№ 38

19 вересня 2024 року

«Щоб і Путін почув»

  • Середа, Квт. 12 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Те, що було вчора, – це історія, а історію потрібно знати, пам’ятати та не забувати. 18-20 лютого 2017 року по всій Україні пройшли Дні скорботи по тих кривавих подіях, які відбулися на Майдані в Києві. 20 лютого в нашому місті Прилуки вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. 9 березня вшанували пам’ять Великого Генія України – Кобзаря Т.Г. Шевченка.
На обох заходах – біля банера Героям Небесної Сотні та пам’ятника Тарасу Шевченку – людей було дуже мало. Можливо, недостатньо була проведена інформаційна робота, а може, це наша з вами громадська байдужість. Про це кожна людина повинна спитати в себе.
Байдужість наша в даний час – на користь ворогу, колаборантам, п’ятій колоні, корупціонерам. Іде агресивна політика Росії проти України. Ми повинні не тільки згадувати, пам’ятати, не забувати ті події, що відбулися в історії нашої України, а й діяти. Суспільство мусить згуртовуватись, а люди – не бути байдужими до того, що робиться в нашому місті, в нашій Державі.
Тільки разом ми сила, тільки в єдності зможемо навести лад в Україні та захистити її від агресивної політики путінської Росії. Для цього потрібно відкинути всі власні амбіції, угамувати свою гординю, поважати думку іншої людини, прислухатись один до одного. І припинити сперечатися, розводити чвари навколо «Гетьманської булави».
А з чого почати? Об’єднання всіх патріотичних сил, небайдужих людей – це починається з підтримки один одного. Слід брати участь у патріотичних заходах, які проходять у нашому місті, в нашій Державі – це показує нашу з вами громадянську активність.


День пам’яті жертв Голодомору, День пам’яті Тараса Шевченка, День Незалежності України, День захисника Вітчизни, День пам’яті Героїв Небесної Сотні – всі ці дати мають державне значення. Долучаючись до їх відзначення, ми показуємо своїми діями, що нам не байдуже те, що робиться в українському суспільстві.
Своєю згуртованістю ми чітко даємо знати корупціонерам, колаборантам, п’ятій колоні, хамелеонам, що нічого мутити воду в нашій Державі. Ми присоромлюємо «псевдо-героїв», які сидять на дивані та розробляють стратегію: яка влада прийде та якого кольору потім шапку надіти. Учора вони плакали, що погано живеться, а сьогодні переминають кістки нашим Героям Небесної Сотні, воїнам, які захищають Україну від агресора. Ми також повинні всіма своїми діями допомагати їй, не бути байдужими до її долі – до нашої з вами долі. А якщо комусь не подобається наша Держава, то земна куля велика – їдьте в Росію чи в Африку, живіть там щасливо та не заважайте нам будувати демократичну, суверенну, процвітаючу Україну.
Хочу висловити свою пропозицію громаді Прилук і Прилуцького району провести ходу в підтримку воїнів АТО. Запросити на обговорення сценарію представників патріотичних громадських організацій, політичних партій міста та району, директорів шкіл та учбових закладів, церковнослужителів. Ходу узаконити на рівні міськвиконкому.
Цією ходою ми, жителі міста та району, покажемо нашу згуртованість, небайдужість до тих подій, які відбуваються в нашій Державі. Це не тільки хода в підтримку воїнів, це хода вшанування пам’яті Героїв, які протягом багатьох століть боролися за Україну.
Ходу пропоную проводити в День Незалежності України та в День захисника Вітчизни. Коротко про сценарій. Збір у районі школи №6, покладання квітів до могил, де в роки війни були закатовані й розстріляні фашистами жителі нашого міста та району. Далі хода по вулиці Київській: попереду колони прапори України та нашого міста, за ними йдуть воїни АТО, працівники міськвиконкому, церковнослужителі. Учні шкіл, учбових закладів, несуть великий стяг України та великоформатні аркуші паперу, де написано: «Я – Україна». За ними йдуть представники патріотичних громадських організацій, політичних партій, небайдужі люди. Тільки хода без духового оркестру, без «левой, левой, кто там шагает правой».
Прийшовши на міську площу, учасники акції стають по всьому периметру, зробивши велике коло, і всі разом виконують гімн України, щоб і Путін почув. Потім виступ міського голови, промови згідно сценарію та покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку, банера Героям Небесної Сотні, меморіалів у Парку Слави, до пам’ятних знаків воїнам АТО, чорнобильцям, афганцям і невідомому козаку (біля полкової скарбниці). У кожній групі обов’язково має бути представлена молодь – учні, студенти.
І насамкінець – концерт силами художньої самодіяльності Прилук і району, в програмі якого патріотичні пісні та вірші.

З повагою,
Григорій Дорошенко

P. S. Мою думку можуть підтримати або запропонувати свою.

Прочитано 19132 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Точка зору
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Телефон редакції

050-916-95-31