№ 38

19 вересня 2024 року

Прилуки будуть центром госпітального округу?

  • Середа, Лют. 08 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

30 січня на громадське обговорення винесено проекти розпоряджень Кабінету Міністрів України про створення госпітальних округів у місті Києві та 15 областях. До переліку регіонів потрапила й Чернігівська область, повідомляє «Український медичний часопис».
На Чернігівщині пропонується створити чотири госпітальні округи: Чернігівський, Корюківський, Ніжинський і Прилуцький. За проектом, до складу Прилуцького госпітального округу увійдуть заклади охорони здоров’я, розміщені на території міста Прилуки, Варвинського, Ічнянського, Прилуцького, Срібнянського й Талалаївського районів.
Робота над створенням госпітальних округів триватиме до кінця 2017 року та відбуватиметься в три етапи: формування меж госпітальних округів; створення госпітальної ради; розробка плану розвитку госпітального округу.
У 2017 році місцеві ради кожного округу (районні, міські, ОТГ) повинні створити майданчик для ухвалення рішень та розробки спільної позиції щодо майбутнього округу – Госпітальну раду (дорадчий орган, рішення якого мають ухвалюватися місцевою владою). До неї увійдуть представники кожного міста обласного значення, району та ОТГ госпітального округу пропорційно до чисельності їх населення.


Госпітальна рада має розробити План розвитку госпітального округу на 5 років, який міститиме щорічні проміжні показники досягнення результатів. Цей План буде затверджуватися спільним рішенням місцевих рад – учасників госпітального округу.
«Де б не був центр госпітального округу, районні лікарні працюватимуть, – запевняє голова облдержадміністрації Валерій Куліч. – Просто буде чітко визначено, якого рівня та профілю медичну допомогу та чи інша лікарня надаватиме населенню. Це залежатиме від забезпеченості лікарями й обладнанням. Грубо кажучи, ми більше не фінансуватимемо послуги, які лікарнями не надаються. А весь позитив районних лікарень буде збережено».
Серед основних вимог до госпітального округу – наявність не менше однієї багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування першого та/або другого рівня й інших закладів охорони здоров’я. Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування першого рівня має обслуговувати не менше 120 тисяч осіб, другого рівня – не менше 200 тисяч осіб.
Пацієнт повинен мати можливість доїхати до лікарні інтенсивного лікування не більше ніж за 60 хвилин. Радіус зони обслуговування такої лікарні не має перевищувати 60 кілометрів.

Прочитано 6451 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Ваше здоров’я
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 420 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!