№ 38

19 вересня 2024 року

Новорічні фантазії в бібліотеці

  • Середа, Січ. 17 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

З-поміж багатьох сучасних свят Новий рік є найулюбленішим. Можливо тому, що обіцяє зустріч із чимось таємничим, дає надію, що прийдешній час буде кращим, ніж минулий.
У світогляді наших предків Новий рік, як межа, що відокремлює старе від нового, вмираюче від ще ненародженого, вважався своєрідним порталом у майбутнє. Від поведінки людини напередодні свята, її слів та моральності вчинків, від обрядових дій залежало життя в наступному році.
Це одне з найбільш таємничих, урочистих і «родинних» свят, яке обіцяє здійснення мрій кожному, хто вірить у дива. Очікують дива не тільки діти, але й дорослі, навіть якщо вони зовні серйозні й не подають виду.
Новий рік у кожній країні зустрічають по-різному…


Саме святкуванню Нового року в різних країнах світу й був присвячений захід у міській бібліотеці № 2.
До новорічно-різдвяних свят 11 січня міська бібліотека № 2 провела своєрідний вернісаж «Новорічні фантазії в бібліотеці». Гостями бібліотеки стали учні зразкового художнього колективу студії образотворчого мистецтва «Палітра» ЦТДЮ, гуртка «Веселка» (керівник Лариса Сидоренко) та учні творчої майстерні декоративно-прикладного мистецтва «Чарівниця» (керівник Ірина Тимченко). Учні гуртка «Веселка» підготувалися до заходу заздалегідь – керівник гуртка надала для виставки дитячі роботи, присвячені зимовій тематиці. Талановиті вихованці прикрасили бібліотеку об’ємними сніжинками. Таким чином створився справжній вернісаж. Ведуча заходу Надія Леута ознайомила присутніх із традиціями святкування Нового року в різних країнах світу, розповіла також, якими різними бувають Діди Морози. Ірина Тимченко показала майстер-клас по виготовленню сніжинок із звичайних білих ниток, а також представила роботи своїх учнів, зроблені в техніці ізонитки. Діти декламували вірші про зиму, про Новий рік, презентували свої роботи, писали побажання на кольорових кульках для декоративної ялинки, створеної в дитячому відділі. Привітати талановитих юних прилучан приїхав представник від правозахисника Сергія Коровченка, який вручив кожній дитині святковий новорічний подарунок.
Солодкі подарунки зробили дитячий настрій святковим, а завдяки керівникам гуртків ЦТДЮ Ларисі Сидоренко та Ірині Тимченко захід перетворився на справжнє святкове дійство! Виставка дитячих робіт і досі додає приємних емоцій усім відвідувачам бібліотеки!

Тетяна Бабенко,
завідувач міської бібліотеки №2

Прочитано 1633 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Культура
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 346 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!