№ 38

19 вересня 2024 року

Три Настуні славлять Україну та Прилуччину

  • Середа, Лист. 03 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

На юнацькому відділі Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти діє виставка декоративно-прикладного мистецтва в техніці пірографії (випалювання по дереву) «Тобі, єдина Україно, натхнення, творчість і любов!». Це роботи учнів Валківськї ЗОШ І-ІІ ступенів. Більшість робіт належать трьом ученицям – Насті Демченко, Насті Гомон і Насті Павловій.
Виставка цікава тематикою робіт та їх майстерним виконанням. Усі роботи пронизані почуттям патріотизму, любові до України, рідного куточка землі – українського села. Тут і соняшники, що символічно оточують Жінку-Берегиню, різноголосся символів і візерунків на Великодніх писанках, мужність характеру українських козаків і різнобарв’я рідної країни, яку майстрині показали в різноманітних панно мапи України. У роботах давня техніка випалювання по дереву поєднана з вишивкою та образотворчим мистецтвом.
Усі роботи, що експонуються, створені юними умільцями за підтримки їх наставниці Т.І. Дмитрієвської. Тетяна Іванівна в школі викладає математику, а в позаурочний час допомагає дітям освоїти техніку випалювання та художній розпис. Вона є натхненницею для всіх юних умільців і щиро вболіває за їх досягнення.
Завдяки її ентузіазму та наполегливому і вимогливому ставленню до своїх підопічних, юні майстри мають величезну кількість нагород за участь у різних конкурсах і виставках-конкурсах на районних, обласних, Всеукраїнських і міжнародних рівнях.
Тетяна Іванівна пишається своїми вихованцями, а особливо трьома Настунями.


Настя Демченко в номінації «Творчість» отримала Диплом лауреата премії та статуетку «Гордість Прилуччини-2021», а також є активною учасницею інтелектуальних, творчих конкурсів і конкурсів читців.
Настя Павлова має схильність до точних наук. Наукова робота до МАН «Геометрія української вишивки та її застосування до розв’язання задач на розрізання, закладання та розфарбування» оцінена Дипломом обласного управління освіти на ІІ етапі конкурсу-захисту.
Настя Гомон завдяки наполегливій праці, таланту та неабиякій майстерності в техніці пірографії увійшла до книги «Талановиті діти Чернігівщини».
Творчі роботи дівчаток є цікавими та дуже колоритними. Вони постійно ведуть активний пошук самих себе в мистецтві, відхиляючи будь-які стандарти, постійно вдосконалюються та шукають свій індивідуальний стиль, тому їх творчі роботи цікаві та колоритні.
А роботи «Материнська любов», трилогії «Квітуча Україна» та «Берегині Великоднього сяйва» хвилюють і захоплюють, пробу-джують почуття прекрасного та зміцнюють віру в усе добре.
Запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку.

Ірина Макуха, бібліотекар юнацького відділу МЦБ ім. Л. Забашти

Прочитано 8091 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Культура
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 872 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!