№ 38

19 вересня 2024 року

Радіодиктант національної єдності-2021

  • Середа, Лист. 10 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

У День української писемності та мови 9 листопада тисячі українців щороку беруть участь у флешмобі й приєднуються до написання Радіодиктанту національної єдності по всьому світу. Цьогоріч це 21-й радіодиктант.
Флешмоб укотре вийшов за межі суто радіоформату, як це було від початку, й транслювався на телеканалах і діджитал-платформах Суспільного.
Автором тексту та читцем цьогорічного Радіодиктанту був культовий український письменник Юрій Андрухович.
Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти та викладачі навчальних закладів, але щороку диктант розширює межі – у ньому беруть участь представники найрізноманітніших професій, а також відомі спортсмени, актори, бізнесмени та політики.
Цьогоріч посадовці Прилуцької міської ради теж долучилися до написання диктанту. Це було вперше. Студію для написання диктанту для гостей облаштували в сесійній залі міської ради. Подія відбувалася з дотриманням усіх карантинних вимог.
Уперше радіодиктант писав і один із заступників міського голови Олександр Сивенко. За словами посадовця, він спробував свої сили й отримав гарні емоції від такого флешмобу. Щоправда зауважив і складнощі, з якими довелося зіткнутися в ході написання диктанту. До речі, підтримали його абсолютно всі присутні в залі, – темп читання диктора був дуже швидким і складно було за ним устигати. Але загалом Олександр Іванович відзначив, що подія досить цікава і міська рада й надалі буде долучатися до її проведення.


Зауважимо, що час для надсилання готового тексту традиційно – астрономічна доба. Текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11.00.
Роботи приймають онлайн та офлайн. Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше, ніж 10 листопада. Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку rd@ukr.radio. Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуть.
Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту. Результати оголосять упродовж 1-2 місяців, залежно від кількості отриманих листів.

Віолетта Ярмоленко

Прочитано 7587 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Культура
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 916 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!