№ 38

19 вересня 2024 року

Прилуцькі поліцейські разом із дітьми за здоровий спосіб життя

З метою раннього виявлення негативних явищ у молодіжному середовищі, зменшення рівня дитячих правопорушень, популяризації здорового способу життя та виховання відповідального ставлення до здоров’я протягом червня поточного року працівники ювенальної превенції Прилуцького відділу поліції спільно з представниками органів освіти проводили в дитячих закладах оздоровчо-профілактичні заходи «Зарядка зі school police offіcer».
Заходи були спрямовані на підвищення рівня фізичної загартованості, зміцнення здоров’я дітей, набуття та закріплення навичок гігієнічної культури, створення позитивного іміджу та довірливого ставлення підлітків до поліції.
Поліцейські постійні гості в місцях відпочинку дітей, аби літо для малечі було безпечним та радісним.

Відкрито кримінальне провадженняза фактом нанесення тілесних ушкоджень прилучанам

До Прилуцького відділу поліції звернувся місцевий житель із заявою, що між ним та двома його знайомими виник конфлікт, бо ті відмовлялися повертати борг заявнику.
У ході конфлікту виникла бійка, внаслідок якої і заявник, і його боржники отримали тілесні ушкодження та звернулися по медичну допомогу до лікувального закладу.
Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження) – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.
Правоохоронці з’ясовують усі обставини конфлікту.

Прилучанин перерахував зловмиснику 60 тисяч гривень за товар, який так і не отримав

За допомогою Інтернету можна, не виходячи з дому, здійснювати різні фінансові операції. Цим користуються не тільки підприємці та прості громадяни, а й шахраї різних ґатунків.
Щоб не стати жертвою шахраїв, потрібно врахувати небезпеку від операцій у всесвітній мережі, адже з кожним днем число ошуканих інтернет-покупців зростає.
Так, 25 червня на гачок шахраїв потрапила чергова жертва. До Прилуцького відділу поліції звернувся 57-річний місцевий мешканець. Чоловік повідомив, що на одному з Інтернет-сайтів знайшов оголошення про продаж запчастин до кондиціонера. Він зателефонував продавцеві та узгодив умови купівлі. Після чого перерахував 60 тисяч гривень на банківський рахунок псевдопродавця, але ні запчастин, ні коштів не отримав.
Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Триває досудове розслідування.
Поліція закликає громадян, які здійснюють покупки в Інтернеті, розраховуватися за товар виключно після його отримання.

На Прилуччині затримали ґвалтівника

Зловмисник під загрозою застосування сокири зґвалтував жінку. Лиходія затримано.
28 червня по допомогу до поліції звернулася громадянка. Вона повідомила, що за місцем мешкання її зґвалтували.
На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група. Кримінальна поліція встановила, що напередодні увечері до будинку заявниці прийшов раніше судимий громадянин. Погрожуючи фізичним насильством (застосуванням сокири), він вступив у статеві зносини з жінкою без її згоди.
При огляді місця події вилучено сокиру та одяг підозрюваного. Останній затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування, тобто статеві зносини із застосуванням фізичного насильства, погрози його застосування або з використанням безпорадного стану потерпілої особи) – карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.
Триває досудове розслідування.

В.о. начальника Прилуцького ВП ГУНП
у Чернігівській області
підполковник поліції О.А. Яцик

Прочитано 1436 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 374 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!