№ 38

19 вересня 2024 року

МІСЬКІ НОВИНИ

  • Середа, Лют. 27 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

У штаті місцевих депутатів зміни

Нагадаємо, що 25 січня 2019 року депутати міської ради нарешті проголосували про дострокове припинення повноважень свого колеги Глущенка О.Є., а відповідно місце в депутатському корпусі звільнилося.
Стаття 90 ЗУ «Про місцеві вибори» передбачає, що в разі дострокового припинення повноважень депутата міської ради, міська виборча комісія реєструє наступного за черговістю кандидата в депутати від цієї ж місцевої партійної організації. Саме тому, наступним кандидатом в депутати Прилуцької міської ради від Прилуцької міської партійної організації «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» став Харченко Валентин Миколайович, 1983 р.н.
Розглянувши надані Харченком В.М. документи, що відповідали вимогам законодавства України, місцева виборча комісія своїм рішенням від 19 лютого поточного року зареєструвала Валентина Миколайовича обраним депутатом Прилуцької міської ради 7 скликання.
На черговій 53-ій сесії Прилуцької міської ради, яка відбулася 22 лютого, й було представлено загалу новопризначеного депутата. Валентин Харченко прийняв присягу депутата Прилуцької міської ради. Йому вручили тимчасове посвідчення та значок депутата.

Обрано новий склад Громадської ради

Громадська рада – це постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган, утворений для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів із громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики. Відповідно до постанови КМУ «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» вона обирається один раз на два роки.
20 лютого 2019 року відбулися установчі збори з формування нового складу Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради. Сорок сім інститутів громадянського суспільства виявили бажання делегувати своїх представників до ГР. За результатами перевірки документів усі кандидатури були допущені до участі в установчих зборах.
Варто зазначити, що Громадська рада відповідно до Постанови КМУ не може становити більш 35 осіб, тому вирішили затвердити саме такий кількісний склад Громадської ради і в нашому місті.
У ході роботи за більшістю голосів закритого рейтингового голосування було обрано оновлений персональний склад членів Громадської ради.
Важливо, що в разі припинення будь-якою особою членства (пропуск без поважної причини, хвороба, переїзд) у Громадській раді її місце займає наступний за черговістю кандидат до складу громадської ради, який набрав найбільшу кількість голосів за результатами проведення рейтингового голосування на установчих зборах.
Окрім того, на зборах було оголошено, що перше засідання Громадської ради відбудеться у вівторок, 26 лютого 2019 року, о 15:00 в сесійній залі міської ради.
На першому засіданні будуть обрані голова Громадської ради, його заступники та секретар.
Роздав нагороди

На початку установчих зборів по визначенню нового складу Громадської ради секретар міської ради Анатолій Шамрай вручив Відзнаку міського голови м. Прилуки «За заслуги» Олександру Руденку, голові Громадської ради двох попередніх скликань як волонтеру міста, який має значні особисті заслуги в цьому напрямку. Олександру Валентиновичу подякували за його активну організаторську, ідеологічну, політичну та громадську роботу на благо міста.
У свою чергу Олександр Руденко висловив вдячність і вирішив передати вручену йому медаль, як перший екземпляр подібної нагороди, до нумізматичного відділу Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. Маслова. Що ж до грошової складової Подяки, то її екс-керівник Громадської ради пообіцяв направити на потреби катера «Прилуки».

Доля гімназії №1

1 вересня 2019 року учні гімназії №1 повинні сісти за парти в новому корпусі школи. Таке завдання перед міською владою та підрядними будівельними організаціями поставив народний депутат Олег Ляшко.
Як повідомила міський голова Ольга Попенко, наразі всі кошти ( 22 млн грн) саме для будівництва корпусу є. Але ще не вистачає трохи більше 10 мільйонів для забезпечення матеріально-технічної бази. «Адже для того, щоб здати будівлю школи в роботу, потрібно, щоб там було все необхідне – і парти, і комп’ютери, і, навіть, гардини на вікнах», – наголосила Ольга Михайлівна.
Решта коштів, необхідних для закупівлі всього необхідного для початку навчального року, повинна найближчим часом надійти.
Як ми бачимо, будівництво йде дуже активно та швидко. На об’єкті працює багато підрядних організацій – це близько 120 осіб. За планом, об’єкт в експлуатацію повинен бути зданий станом на 1 серпня поточного року.
Варто зазначити, що будівництво нового корпусу гімназії не означає закриття старої школи. Нинішнє приміщення гімназії №1 залишається для учнів початкових класів. А от у новому корпусі, розрахованому на 450 учнів, уже практично готові кабінети для старших учнів. Там будуть робочі майстерні, стандартний спортивний зал, зал із тренажерами та довгоочікуваний басейн.
До речі, оскільки басейн не буде власністю лише школи, а відвідувати його зможуть усі бажаючі прилучани, то й фінансуватиме його міська рада. Знаходиться він, можна так сказати, в окремому приміщенні, а відповідно й систему опалення має окрему від шкільної.

Інформація «ГП»

Прочитано 1503 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 502 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!