№ 38

19 вересня 2024 року

Воздвиженський ярмарок у Прилуках!

  • Середа, Вер. 25 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Знову місто радо зустріло гостей на Воздвиженському ярмарку. Вулична їжа, жива музика, виставки, атракціони та покупки – усе це створювало атмосферу гарного настрою.

21 та 22 вересня у Прилуках відбувся уже XVІІІ Воздвиженський ярмарок, який безперечно, є одним із найвизначніших свят Прилуцької територіальної громади, що показує яскраву самобутність Прилуччини, полонить духовними традиціями та винятковим колоритом. Щороку на ярмарку широко представлені вироби майстрів декоративно-прикладного мистецтва, промислові та продовольчі товари, продукція рослинництва, тваринництва та бджолярства.
Танцями та піснями о 10 годині розпочалася зустріч «Прилуки вітають гостей дорогих». Далі гості свята рушили до головної локації ярмарку на Центральну площу міста, де артисти в прохолодну та вітряну погоду гріли прилучан своїми талантами.
Перед громадою та гостями виступили: міський голова Ольга Попенко, заступник голови Прилуцького осередку Чернігівського земляцтва Микола Гордієнко, технічний директор ПАТ «Чернігівобл- енерго» Сергій Фелик і виконуючий обов’язки голови Прилуцької районної державної адміністрації Денис Росовський.


Так склалося, що останні роки дати проведення Воздвиженського ярмарку збігаються з відзначенням Дня міста Прилуки. Саме тому, традиційно з нагоди відзначення цього знаменного в історії Прилук дня на головній сцені ярмарку відбулася урочиста церемонія відзначення кращих прилучан «Гордість міста».
Прогулюючись алеями Центрального міського парку можна було милуватися виставками від навчальних закладів міста: ручною роботою з різьблення по дереву, живописом, вишиванками тощо. Улюбленцями стали Маша та Ведмідь, ніби з казки вийшли прогулятися по ярмарку. Авторами овочевих інсталяцій були заклади дошкільної освіти нашого міста.
Під час прогулянок метушливими вулицями Прилук на виставках-продажах можна було придбати одяг, промислові та продовольчі товари, дерев’яні та в’язані вироби.
Протягом дня працювали концертні майданчики «Заспіваймо, пожартуймо, разом з нами затанцюймо» біля пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка та територія позитиву «Молодіжний прорив» на Театральній площі біля міського Будинку культури.
Перехожі мали змогу спостерігати за майстер-класом різьблення по дереву від Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу, а під час майстер-класу від Прилуцької школи мистецтв спробували розмалювати Україну яскравими фарбами.
Завершився перший ярмарковий день концертом за участю відомого українського гурту «Табула Раса» та співачки Ірини Федишин, які запалили вечір своїми піснями.

Наталія Булавка

Прочитано 1050 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 499 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!