№ 38

19 вересня 2024 року

Світлі та неймовірно талановиті люди

  • Середа, Вер. 25 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

14 вересня в міському Будинку культури відбувся фестиваль творчості людей з інвалідністю «Прилуки-Fest».
На фестиваль були запрошені Прилуцька громадська організація молодих інвалідів «Фенікс», члени УТОС і УТОГ. Були й гості з Чернігова, Пирятина – це молодь від 18 років. Прийняли участь у фестивалі й дітки до 16 років з Прилуцького реабілітаційного центру «Світанок».
О 9 годині всіх учасників запросили зареєструватися та відвідати творчу виставку. Ми побачили багато цікавих робіт різних напрямків, і кожна робота була особлива, вона наче підкреслювала душу та помисли виконавця.
Уже о 10 годині оголосили про відкриття фестивалю. Зі щирими вітальними словами перед присутніми виступила міський голова Ольга Попенко, яка всіх привітала та побажала успіхів і здоров’я. Незмінними координаторами «Прилуки-Fest» являються начальник Прилуцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Юлія Касьян і голова організаційного комітету заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко.
Судівську ж колегію представляли досвідчені працівники культури України.
Перші виступи… З яким натхненням, з якою душею кожен учасник декламував свій твір. Кожен неначе розповідав про себе, про своє життя, свою мрію, і було складно визначити, хто з них кращий. А гумор – це відношення кожного до різних життєвих ситуацій.


Цікаві композиції були й у маленьких артистів. Вони, як метелики, весело та невимушено розповідали, танцювали, співали. Їхні чисті голоси лунали й торкалися кожної душі. Ми насолоджувалися співом кожного виконавця. Які таланти.., як стискалося серце, хотілося то сміятися, то плакати, а іноді просто заплющити очі й перенестися в мрії.
Так, доля в кожного своя. Одному дарує спокійне радісне життя, а іншому – випробування, боротьбу. Та кожен повинен мати бажання жити, творити, боротися, щоб ніякі життєві труднощі не зламали вас, а надали сили та витримки.
Після закінчення виступів міський голова Ольга Попенко та місцевий підприємець Володимир Вегера нагородили всіх учасників фестивалю пам’ятними подарунками та дипломами.
Прилуцька громадська організація молодих інвалідів «Фенікс» була відзначена дипломом І ступеня в номінації «Хореографія». За таку нагороду ми, батьки та наша молодь щиро вдячні завідуючій денним перебуванням Прилуцького територіального центру Ірині Грачовій, яка вже 10 років поспіль готує нас до участі в різноманітних фестивалях.
Закінчився щорічний фестиваль смачним обідом. Усіх учасників запросили до їдальні Прилуцької гімназії №5. Велика вдячність працівникам кухні, які все продумали так, щоб ніхто не залишився без уваги.
Окремо хочу подякувати за допомогу та підтримку міському голові Ользі Попенко, депутатському корпусу, організаторам фестивалю, Юлії Касьян, Тетяні Шкуренко. Завдяки вам фестиваль пройшов на високому рівні. Щирі слова подяки колективу Центру соціальних служб для дітей сім’ї та молоді, колективу територіального центру, Центру творчості дітей та юнацтва, працівникам Будинку культури, приватному підприємцю Володимиру Вегері, котрий багато років опікується людьми з інвалідністю. Низький вам уклін, добрі люди, здоров’я вам та Божої благодаті.

Голова ГО молодих інвалідів «Фенікс» Кобзар Л.І.

Прочитано 1219 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 545 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!