№ 38

19 вересня 2024 року

Він служитиме довше, а для машин буде безпечнішим

  • Середа, Лют. 12 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Замість «лежачого поліцейського» Прилуцька міська рада планує збудувати сучасний засіб зниження швидкості автомобілів по вул. Садовій між корпусами 14 школи. Це буде об’єкт «2 в 1» – підвищений пішохідний перехід, який одночасно виконуватиме функцію «лежачого поліцейського».

Таку пропозицію розглянули 4 лютого 2020 року під час засідання бюджетної комісії. Наразі фігурує сума у 283 тисячі гривень, але це ще не остаточно. Оскільки сума більша 200 тисяч гривень, то буде проводитися тендер, у результаті якого кошторис може трохи зменшитися.
Зараз на українських дорогах, як на фронті. У ДТП щороку гине 5 тисяч людей, третина з яких – це пішоходи. У більшості випадків усе через неправильне облаштування пішохідних переходів, котре стає причиною смертей і каліцтв. На жаль, нашого водія зупинити можна тільки «лежачим поліцейським». Саме тому міська влада вирішила перейняти європейський досвід і почати будівництво підвищених пішохідних переходів, котрі також потребують зниження швидкості, але не настільки небезпечні для підвіски автомобілів.
Таким чином перехід виконуватиме подвійну функцію: безбар’єрності для людей на візках, мам із колясками й одночасно він виконуватиме роль «лежачого поліцейського», тому що всім водіям доведеться пригальмовувати перед цим перехрестям.


Висота переходу – до 12 см, на рівні з тротуаром. Але він, на відміну від «лежачого поліцейського», буде плавним, адже підійматиметься впродовж метра. Він набагато кращий та економічніший: якщо «лежачий поліцейський» кожен рік ставлять, знімають, то тут є явна перевага, тому що це раз змонтувалося, і за рахунок фактично монолітного полого схилу воно буде стояти постійно, і, відповідно, машини не будуть пошкоджуватися.
Євгеній Яценко, як голова комісії з питань соціально-економічного розвитку, планування, обліку, бюджету, фінансів і цін, переконаний у тому, що на такий експеримент варто піти, адже головне – забезпечити безпеку дітей. Так, сума значна, але, за словами посадовця, сюди входить облаштування переходу по зеленій зоні, тобто додатковий тротуар, оснащення переходу дорожніми знаками та власне будівельно-монтажні роботи.
Таким чином, цей експериментальний «лежачий поліцейський» стане першим у місті. Тим більше, що в Прилуках лише 2 таких навчальних заклади, корпуси яких розташовані через дорогу один від одного, де він особливо необхідний – це ЗОШ №14 і Ліцей №7.

Інформація «ГП»

Прочитано 749 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 303 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!