№ 38

19 вересня 2024 року

ЗАЛИШАЙСЯ ВДОМА! ЗБЕРЕЖИ ЖИТТЯ!

  • Середа, Квт. 01 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Коронавірусу в Прилуках немає

У суботу 28 березня до Прилуцької центральної міської лікарні потрапив 35-річний прилучанин у досить тяжкому стані. Йому діагностували важку пневмонію та відразу помістили в окремий бокс відділення інтенсивної терапії.
Маючи підозру щодо наявності в пацієнта коронавірусної інфекції COVID-19 лікарями відразу було зроблено експрес-тести. Двічі результат був негативний. Але, враховуючи той факт, що вияснити достовірно його анамнез було неможливо, для убезпечення подальшої роботи персоналу та достовірного інформування мешканців міста Прилуки, також провели забір матеріалу для проведення ПЛР-дослідження, який відправили до київської референс-лабораторії. Орієнтовно результат такого дослідження надається протягом трьох днів.
Уже надвечір наступного дня, неділі 29 березня, референс-лабораторія зняла підозру щодо наявності в прилучанина такої жахаючої всіх коронавірусної інфекції – результати виявилися негативними. На жаль, стан пацієнта був критично тяжким, тож він помер. Приносимо свої співчуття родині.

Шановні прилучани, не гуляйте вулицями міста, потерпіть із виїздом на природу – дотримуйтеся карантину й залишайтеся вдома. Самоізоляція в умовах пандемії коронавірусу – найкращий варіант бути здоровим. Пам’ятаймо це!


Самоізоляція – примха чи необхідність?

Що означає «самоізоляція»?
Самоізоляція – це, в першу чергу, утримання від контакту з іншими для того, щоб зменшити ризик інфікування. Самоізоляція виключає будь-які ситуації, коли ви тісно контактуєте з іншими людьми.
Виключенням є лише звернення за медичною допомогою (тільки після консультації телефоном).


Кому потрібна самоізоляція?
Самоізоляція потрібна, в першу чергу, якщо:
– ви очікуєте результатів тесту на коронавірус COVID-19;
– ви близько контактували з особами, що захворіли на COVID-19;
– ви нещодавно повернулися з країни чи міста, де зафіксовані випадки коронавірусу COVID-19 (навіть якщо у вас відсутні симптоми).
Скільки триває самоізоляція?
Якщо вам було рекомендовано або ви прийняли рішення про самоізоляцію, вона повинна тривати не менше, ніж 14 днів із дати настання випадку, який став причиною самоізоляції (подорож, контакт із хворим тощо).
Як підготуватися до самоізоляції?
Спробуйте спланувати час самоізоляції так, щоб у вас не виникало необхідності виходити з дому чи приймати відвідувачів і гостей. Поясність це друзям і родичам, а також обговоріть можливість дистанційної роботи з роботодавцем.
Збережіть контакти вашого лікаря та попередньо повідомте його про причини рішення про самоізоляцію, а також оберіть контактну особу з кола ваших друзів або родичів, до кого ви будете звертатись у першу чергу за допомогою.
Як організувати доставку харчових продуктів?
Мінімізуйте походи в магазини. Якщо є можливість, попросіть друзів або родичів доставляти вам продукти харчування та необхідні покупки до вхідних дверей або користуйтесь послугами доставки з дистанційною оплатою.
Що робити, якщо вам необхідно покинути житло?
Якщо у вас виникла гостра необхідність покинути місце самоізоляції – одягайте маску та мінімізуйте контакти з людьми. Користуйтесь антисептиком для рук і дотримуйтесь гігієни кашлю.
Що робити, якщо у вас з’явилися симптоми?
Якщо під час самоізоляції у вас з’явилися симптоми COVID-19 (кашель, ускладнене дихання, підвищена температура тощо) – негайно зверніться за медичною допомогою та повідомте про свою історію подорожей і можливі контакти з особами, хворими на гострі вірусні захворювання.

Порушників самоізоляції очікує штраф від 17 до 34 тисяч гривень.


Прочитано 980 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 353 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!