№ 38

19 вересня 2024 року

МІСЬКІ НОВИНИ

  • Середа, Трав. 20 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Міська влада скасувала сплату єдиного податку

Ще на початку карантину, 20 березня, до міського голови Прилук Ольги Попенко надійшла заява від підприємців міста з проханням звільнити їх від сплати єдиного податку через неможливість здійснювати господарську діяльність. Голова постійної депутатської комісії з питань підприємництва Артем Рожко ініціював позачергову сесію задля вирішення питання. Врешті відміна сплати єдиного податку була включена до розгляду на чергову сесію 14 травня.
Під час засідання депутати обговорили питання про нульову ставку єдиного податку для фізичних осіб-підприємців у період дії карантину, для суб’єктів господарювання, робота яких заборонена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». У результаті депутатський корпус ухвалив одноголосно рішення для першої та другої групи платників єдиного податку (для видів господарської діяльності, робота яких заборонена) нарахувати нуль відсотків на травень та червень 2020 року. Для зняття нарахувань по єдиному податку суб’єкт господарювання повинен подати заяву з обґрунтуванням простою із зазначенням місця та виду здійснення господарської діяльності до Прилуцького управління ГУ ДПС у Чернігівській області.

Майбутнє Плискунівського мосту

Є на території Прилук три мости, через які щодня курсує автотранспорт. Сьогодні поговоримо про один із них – міст через «Суху Балку» по вул. Київській або, як називають його місцеві жителі, Плискунівський міст.
Даний міст знаходиться в незадовільному стані й уже дуже давно потребує капітального ремонту, про що свідчить і останнє задокументоване обстеження Плискунівського мосту, виконане в 1990-1991 році Київським автомобільно-дорожнім інститутом. Ще тоді, 30 років тому, комісія дала заключення, що у зв’язку з накопиченням дефектів комплекс прої- жджої частини мосту знаходиться в незадовільному технічному стані (близько 40%), а відповідно потребує негайної реконструкції. Та зрушень не відбулося.
Прилучани, яким доводиться ходити даним мостом, щодня спостерігають картину як під ним висипається бетон, вилазить арматура. А діти, які йдуть з Ліцею №10, просто наражають себе на небезпеку. Неодноразово траплялися випадки, коли товариші ловили їх за мить до падіння з мосту. Із такими наріканнями мешканці мікрорайону постійно звертаються до місцевих управлінців, зокрема до депутата міської ради Олега Шевеля, який завжди готовий «по-сусідськи» допомогти прилучанам.
Як зазначив Олег Миколайович, ще з 2017 року він переконував управлінську команду міста та колег-депутатів профінансувати роботи, направлені на обстеження технічного стану мосту через «Суху Балку». Та, на жаль, дане питання чомусь не розглядалося. Востаннє дана пропозиція з його ініціативи була подана на розгляд профільної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства та управління комунальним майном ще в першій декаді березня, перед запровадженням карантину, з метою зробити запит до Державного підприємства «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна» ДП «ДерждорНДІ».
Так і не дочекавшись розгляду цього питаня, Олег Шевель звернувся до вказаного підприємства особисто. У відповіді на запит повідомлялося, що спеціалісти інституту готові здійснити обстеження мосту через «Суху Балку» для визначення його технічного стану. У результаті обстеження ми отримаємо технічний звіт із обстеження та паспорт моста. Таким чином, за результатами обстеження буде визначено експлуатаційний стан моста, його залишковий ресурс, вантажопідйомність та буде надано рекомендації щодо його експлуатації. Орієнтовна вартість обстеження, яку запросило це підприємство, складає 64 580 грн. Це абсолютно посильна для міського бюджету сума, тому дане питання потрібно негайно вирішувати.
І от нарешті пропозиція Олега Шевеля щодо виділення фінансування, необхідного для вирішення зазначеного питання, була підтримана на засіданні ради 14.05.2020 р. Депутати віддали свої голоси за те, щоб перенаправити 67 тис. грн, із виділених раніше коштів на ямковий ремонт (560 тис. грн), для вирішення проблемного питання Плискунівського мосту.
Разом із зазначеним вище на згаданій сесії перед міським головою та колегами-депутатами Олег Миколайович порушив питання щодо необхідності з’єднання Плискунівського мікрорайону з центром міста цивілізованою пішохідною доріжкою та необхідності будівництва окремого об’єкту «Пішохідний міст» через «Суху Балку». Як наголосив депутат, головна проблема в тому, що розміри Плискунівського автомобільного мосту не можуть забезпечити можливість облаштування на ньому безпечної пішохідної зони. Тому вихід тільки один – будувати окремий об’єкт «Пішохідний міст». І будівництво такого об’єкту цілком підйомне для міського бюджету.

5 ОСББ отримали підтримку міської влади

Програма підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» була затверджена рішенням Наглядової ради ДУ «Фонд енерго- ефективності». Програмою визначаються умови та порядок надання Фондом грантових коштів ОСББ для часткового відшкодування вартості здійснених заходів із енергомодернізації.
Переможцями у державній Програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ» ДУ «Фонд енергоефективності» стали 50 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків по всій країні. Зокрема в Прилуках таких будинків 5:
- ОСББ «Понад Удаєм», будинок по вул. Боброва, 86;
- ОСББ «Світанок», будинок по вул. Костянтинівській, 199і;
- ОСББ «Земська 39», будинок по вул. Земській, 39;
- ОСББ «Героїв Авіаторів», будинок №62 у в/м12;
- ОСББ «Героїв Авіаторів», будинок №80 у в/м12.
Упровадження даного проєкту з комплексної термо- модернізації багатоквартирних будинків не лише дозволить значно скоротити витрати населення на оплату енергоресурсів, але й підвищить комфорт проживання, поліпшить зовнішній вигляд будинків і збільшить термін їх експлуатації.
Так, на черговій 68 сесії Прилуцької міської ради депутатський корпус ухвалив міську цільову Програму «Підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків щодо проведення енергоефективних заходів на 2020 рік». Метою Програми є відшкодування з міського бюджету частини витрат об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків міста на впровадження заходів із енергозбереження, реконструкції та модернізації будинків. Загальний обсяг фінансів для реалізації Програми – 13 млн 750 тис. грн. 70% цієї суми надається з держбюджету, а 30% покладається на самих співмешканців ОСББ. Але завжди є можливість отримати допомогу і з боку міської влади. Так із бюджету міста потрібно було лише 10%, тобто 1 млн 350 тис. грн. На жаль, усю суму виділити не вдалося, та все ж 1 млн грн вказані будинки отримають.
У результаті впровадження Програми підвищиться якісний рівень утримання об’єктів житлового фонду міста, а це, у свою чергу, створить умови для економії енергоносіїв, покращення рівня комфортного проживання прилучан.

За інформацією міської ради

Прочитано 952 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 776 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!