№ 38

19 вересня 2024 року

Приймальне відділення Прилуцької ЦМЛ капітально відремонтують

  • Середа, Черв. 17 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

У рамках Всеукраїнського проєкту «Велике будівництво» відремонтують і наповнять сучасним обладнанням 210 приймальних відділень опорних лікарень за єдиними стандартами, де громадяни зможуть отримати якісні медичні послуги. До їх числа входять і 9 лікарень Чернігівщини, серед яких і Прилуцька Центральна міська лікарня, яка вже завершила розробку проєктно-кошторисної документації та пройшла її експертизу.
КНП «Прилуцька Центральна міська лікарня» готується до осучаснення свого приймального відділення. Ремонтні роботи проведуть у рамках проєкту «Велике будівництво», ініційованого Президентом України Володимиром Зеленським.
Ситуація з коронавірусом підняла багато проблем – і з логістикою, і з лабораторіями тощо, і взагалі з оснащенням усіх лікарень, які є в Україні. Скоріш за все це й було приводом впровадження проєкту в рамках «Великого будівництва» стосовно приймальних відділень. І це просто чудово, що більше 200 приймальних відділень отримають новий подих завдяки ремонту. А також наповняться сучасним обладнанням, щоб нарешті запрацювала система, коли швидка допомога приїжджає в приймальне відділення, де можуть прийняти людину, зробити всі необхідні процедури з будь-якого питання, з якого вона б не викликала швидку, а не возити її всім містом або ж навіть в інший населений пункт в якусь лікарню, яка є профільною.


Отже, згідно проєктно-кошторисної документації, на розробку якої з міського бюджету було виділено майже 200 тис. грн, сума капітального ремонту приймального відділення Прилуцької Центральної міської лікарні становить 7 мільйонів 360 тисяч гривень. Держава виділяє 7 млн, тож решту додадуть із міського бюджету.
Окрім ремонту, усі 210 медзакладів держава планує забезпечити сучасним обладнанням. Тобто, приймальне відділення центральної лікарні зміниться докорінно.
Наступний крок – оголошення тендеру на проведення робіт. Але це відбудеться тільки після виділення коштів, яке очікується вже цього тижня. І вже визначивши переможця можна буде починати реконструкцію.
Згідно з проєктом «Велике будівництво» оновлене приймальне відділення повинно розпочати обслуговування пацієнтів уже після 15 жовтня цього року.
Варто зазначити, що програма «Велике будівництво» стартувала 1 березня. Вона передбачає реконструкцію 4 тисяч кілометрів доріг державного значення, а також реконструкцію або будівництво 100 шкіл, 100 дитячих садочків, 100 стадіонів і створення 210 сучасних приймальних відділень опорних лікарень за єдиними стандартами по всій Україні за кошти дивідендів НАК «Нафтогаз».

Інформація «ГП»

Прочитано 674 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 764 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!