№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Лист. 18 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Нове життя для річки Удай

Перший етап проєкту відродження річки Удай реалізовуватиметься на відрізку в 2 км і включатиме в себе не лише розчищення берегової лінії, а й створення прекрасної відпочинкової зони в межах нашого міста.
Більше 30 років чекали прилучани цього моменту, і от він настав. Нарешті стартував такий масштабний проєкт із розчищення головної та єдиної річки в Прилуках – Удаю.
Наразі приємно повідомити містянам, що проєктно-кошторисна документація по розчищенню річки вже розроблена. Вона вдало пройшла експертизу. Є порозуміння з обласною державною адміністрацією та обласною радою в цьому питанні. Та найголовніше – виділені кошти. Депутати міської ради погодили виділення 3 млн 100 тис. грн із міського бюджету на ці потреби.
Також варто зазначити, що на сьогодні вже проведено всі тендерні процедури, визначено переможця, і роботи розпочалися. Так, розчисткою річки Удай займається одна з Чернігівських компаній, яка має відповідну документацію на проведення таких робіт.
Уже кілька днів на березі річки, відразу за міським пляжем, працює спеціалізована техніка. Як уже було зазначено, відповідно до проєктно-кошторисної документації річка має бути розчищена на 2 км вздовж, також треба буде укріпити береги, і в подальшому створити сучасні зони відпочинку для прилучан і гостей міста.
Наразі ж трактори вирівнюють і розширюють русло Удаю. З боку Заудаївського мікрорайону завезено понтони, рухаючись на яких у напрямку Бабуків, продовжиться розширення берегової лінії та русла річки. Таким чином збільшиться глибина водойми та вирівняється пляжна зона.
На сьогодні це лише перший етап грандіозного проєкту, але сподіваємося, що вже в найближчому майбутньому Прилуки матимуть прекрасну зону відпочинку на березі чистої повноводної річки.

Реформація Центру підтримки підприємців

Департаментом економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації ще на початку осені цього року було ініційовано участь 5 міст Чернігівської області, центрів потенційних п’яти районів (Прилуки, Чернігів, Ніжин, Новгород-Сіверський, Корюківка),у проєкті «Розбудова хаб-системи інновацій і стартапів Чернігівської області».
Варто зазначити, що даний проєкт в основному має бути реалізований за кошти Європейського союзу, які надійдуть до державного бюджету. І на меті він має створення в цих містах Центрів підтримки підприємництва (ЦПП). А там, де вони вже є (у тому числі й Прилуки) – їхня розбудова, переформатування.
Що стосується розбудови Прилуцького центру підтримки підприємництва, то передбачається в першу чергу його розширення. Це вже буде не одне, а кілька приміщень і кімнат із коворкінг зонами, із консалтинговими зонами та з невеликими залами для нарад.
Проєкт також передбачає створення за кущовим принципом мережі Центрів підтримки підприємництва та забезпечення координації діяльності з головним Центром підтримки підприємництва, інновацій і стартапів, створеного на базі Агенції міжрегіонального розвитку Чернігівської області. Географія їхнього обслуговування також зросте відповідно до кордонів новостворених районів Чернігівщини. Таким чином, Прилуцький центр підтримки підприємництва буде обслуговувати Прилуки, Прилуцький, Варвинський, Ічнянський, Срібнянський і, можливо, Талалаївський райони.
Наразі працівники Центру готові до змін, вважають їх позитивними. Вони пройшли відповідне навчання, отримали сертифікати і вже навіть надають нову послугу щодо транскордонного співробітництва. А все розпочалося з того, що минулого року було проведено спільний українсько-білоруський проєкт, за результатами якого фахівці нашого Прилуцького ЦПП тепер і надають таку міжрегіональну допомогу.
Як уже було зазначено, левова частина фінансування розбудови Прилуцького центру підтримки підприємництва надійде з Європейського Союзу. Ці кошти підуть на закуппівлю необхідного обладнання, меблів, іншого устаткування. Але підключаться до даного проєкту ще 2 джерела фінансування. Одне з них – співфінансування з міського бюджету. Це близько 160 тис. грн щороку. Ці кошти підуть на сплату комунальних послуг у розширеному Центрі, оплату Інтернету та телефонного зв’язку. Також у рамках соціальної співпраці залишається допомога Тютюнової компанії. Це теж близько 265 тис. грн, але лише на 2021 рік. Надалі ж можливі більші фінансові вливання.
Крім того, планується збільшити кількість працівників Центру. На сьогодні в Прилуцькому центрі підтримки підприємництва працює два фахівця – юрисконсульт і бухгалтер, які надають багато різних консультаційних послуг представникам малого та середнього бізнесу. До речі, безкоштовно. Тож буде додано ще одну посаду – адміністратора. Оплата його праці також ляже на міський бюджет.

За матеріалами виконавчого комітету

Прочитано 776 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1403 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!