№ 38

19 вересня 2024 року

Вірус проти свята: пандемія та Новий рік у Прилуках

  • Середа, Груд. 23 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Цього року прилучани вперше зустрічатимуть Новий рік в умовах святкових обмежень, запроваджених через пандемію коронавірусу. Нам заборонили збиратися на корпоративи, скасовані офіційні заходи та масові гуляння. Що ж залишиться від свята? Дізнаємося далі.

Про скасування всіх масових новорічних заходів по всій Україні та в Прилуках зокрема через зростання захворюваності на коронавірус влада оголосила ще наприкінці листопада. До числа заборонених потрапили корпоративи та інші вечірки, а також традиційні святкові масові гуляння.
Під забороною цього року в нашому місті опинилося й офіційне відкриття ялинки. Його міська влада вирішила скасувати, щоб уникнути скупчення людей.
Звісно, пандемія коронавірусу внесла в наше життя кардинальні зміни, та все ж воно не зупиняється. Працюють усі, у тому числі й заклади культури та мистецтва. Таким чином, цьогоріч із метою належного культурного обслуговування населення нашого міста новорічні та різдвяні свята відбуватимуться з урахуванням протиепідемічних заходів відповідно до заборон і обмежень помаранчевої зони. Святкування пройдуть, зокрема, в закладах освіти, щоправда, без допуску батьків та інших сторонніх осіб (гостей, фото- та відеооператорів).
У мистецьких школах пройдуть новорічні концерти за участі учнів і викладачів та виставка образотворчого мистецтва «Зимові візерунки». Відбудуться також і спортивні заходи: турнір із мініфутболу, з волейболу, змагання з легкої атлетики, з настільного тенісу, шаховий турнір.
Культурно-освітні заклади також не лишаються осторонь новорічного дійства. Їм теж є що запропонувати прилучанам. Так, у бібліотеках міста триватимуть різноманітні виставки (народознавчі, книжкові) на зимову тему, а працівники музею проводитимуть майстер-класи.


Варто зауважити, що більшість заходів усе-таки відбуватимуться в онлайн-режимі. Зокрема, це стосується закладів культури. У період із 8 по 24 січня вони працюватимуть у закритому режимі, як того вимагає Постанова Кабміну. Прилучани не зможуть завітати до музею чи бібліотеки особисто, натомість матимуть змогу відвідати їхні сторінки в соціальних мережах. Так можна буде дізнатися про історію новорічної іграшки, ознайомитися з різними мистецькими роботами та віртуальними виставками на новорічну-різдвяну тематику.
Як би там не було, не варто засмучуватися через відсутність можливості традиційно гучно провести новорічно-різдвяні свята. Сьогодні важливо розуміти, що з урахуванням цьогорічної епідситуації особливо важливо залишатися вдома, щоб не наражати на небезпеку себе та своїх рідних. Тож укотре закликаємо прилучан із усією відповідальністю поставитися до цього питання, щоб не затьмарити святковий настрій і плани на майбутній рік.

Інформація «ГП»

Прочитано 1512 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1484 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!