№ 38

19 вересня 2024 року

Прилуки вийшли на протест проти підвищення тарифів

  • Середа, Січ. 13 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Останніми днями відразу в кількох областях України відбулися мітинги проти підвищення комунальних тарифів. На акції протесту вийшли жителі Харкова, Полтави, Кривого Рогу та Миколаєва. 11 січня до них приєдналися й Прилуки.
Об 11 годині містяни вийшли на протестну акцію, щоб висловити свою категоричну позицію щодо неприпустимості та необґрунтованості підвищення цін на тарифи, які набрали чинності з початком нового 2021 року.
Як відзначили самі організатори мітингу, громадська організація «Всеукраїнська асоціація підприємців і споживачів», на місце зустрічі, до пам’ятника Тарасу Шевченку, того дня вийшла як ніколи велика кількість людей, адже проблема тарифів хвилює й торкається абсолютно всіх верств населення, усіх громадян. Газ дорожчає приблизно на третину, і це, безумовно, буде відчутно як мешканцям багатоповерхівок, так і власникам приватних будинків, які просто шоковані новими платіжками.
24 грудня 2019 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила постанову №3013 «Про встановлення тарифів для ТОВ «ОПЕРАТОР ГТС УКРАЇНИ» на послуги транспортування природного газу для точок входу й точок виходу на регуляторний період 2020-2024 роки». Тому із 1 січня 2020 року люди змушені платити окремо за газ, як товар, і окремо – за його доставку.


Зазначимо, що ціна в населених пунктах буде не однаковою – різні постачальники анонсують різне зростання ціни на газ. Так, до прикладу, НАК «Нафтогаз України» повідомив, що ціна з 1 січня 2021 року зросте на 89 копійок до 7,22 грн за кубічний метр. Зростання складає близько 14%.
У свою чергу, компанія ТОВ «Чернігівгаз збут», послугами якої користується переважна більшість прилучан, поставила ціну на природний газ для населення 9,89996 за кубометр. Що ж стосується плати за доставку газу на поточний календарний рік, то вона визначається виходячи з об’єму споживання за попередній газовий рік. Таким чином, тариф АТ «Чернігівгаз» зросте з 0,94 грн до 1,62 грн (без ПДВ) за кубометр, тобто на 72,3%. З ПДВ вартість доставки газу коштуватиме споживачам АТ «Чернігівгаз» – 1,94 грн.
Кожен розуміє, що більше не можна мовчати й терпіти таке свавілля. Усі бажаючі прилучани мали змогу виступити та звернутися до своїх же сусідів – жителів рідного міста. У результаті одноголосно дійшли згоди спрямувати міському голові Ользі Попенко та депутатському корпусу свій варіант звернення до керівництва нашої держави, Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова з вимогою скасувати підвищення тарифів на газ та електроенергію для громадян. Свої підписи під ним залишили 520 прилучан.
Ініціативна група з 10 осіб зобов’язалася особисто передати меру резолюцію протестної акції того ж дня, тим більше, що вже опівдні мало відбутися чергове сесійне засідання. Тим часом решта прилучан, аби підсилити свою позицію, перекрили рух на перехресті перед будівлею міської ради.

Інформація «ГП»

Прочитано 546 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1477 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!