№ 38

19 вересня 2024 року

Дитяча лікарня з обновкою

  • Середа, Січ. 13 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Прилуцька міська дитяча лікарня нарешті отримала новеньке рентген-діагностичне обладнання, яке вона виборола в конкурсі громадських проєктів. Його вартість становить 3 млн 800 тис. грн. Буквально за кілька днів до кінця 2020 року обласна казна перерахувала кошти на його придбання. Цікаво, що якби цього не встигли зробити до кінця року, то гроші повернулися б назад державі. Звісно, адміністрація закладу не могла так просто проґавити цей шанс, тому робила все можливе, аби новий рентген-кабінет таки з’явився в дитячій лікарні.
Як ми пам’ятаємо, конкурс громадських проєктів відбувся доволі давно, а фінансування чомусь затримувалося – через пандемію коронавірусу, або ж з інших причин, але адміністрація лікарні даремно час не гаяла. Устигли провести тендерні процедури, підписати договір на очікувану вартість, чекали до останнього й у результаті одержали бажане – такий собі подаруночок під Новий рік.
Варто зазначити, що заклад давно мріяв про новий рентген-діагностичний комплекс, адже той, що в них є зараз – дуже застарілий і має безліч недоліків. Нове ж обладнання розраховане на 2 робочі місця, має сучасне програмне забезпечення та систему цифрового перетворення рентгенівських знімків. Воно дасть лікарям можливість працювати в медичній інформаційній системі, передаючи результати всіх обстежень виключно цифровими носіями. Це значить, що тепер не потрібно буде бігати з плівкою, яка сама по собі є недешевою. Таким чином, буде значна економія коштів у закладі за рік. Крім того, нова апаратура дає можливість проводити обстеження з різних ракурсів, що було не можливо зі старою технікою, бо вона давно не виконувала всіх поворотних функцій.


На даний час адміністрація Прилуцької міської дитячої лікарні працює над розробкою проєктно-кошторисної документації з ремонту приміщення, де має бути в подальшому встановлене нове рентген-діагностичне обладнання. Цікаво, що старий апарат вирішили не демонтувати, таким чином, його залишать для підстраховки. А новий комплекс встановлять зовсім поруч, у колишньому актовому залі. Це приміщення доволі просторе й відповідає всім необхідним нормам. Там і буде зроблено сучасний ремонт.
Щодо коштів, то їх планують залучати з надходжень із Національної служби здоров’я, які вдалося зібрати завдяки економії. Далі для оздоблювальних робіт, можливо, доведеться звертатися до спонсорів і міської ради. Наразі відомо, що ПКД коштуватиме не менше 30 тисяч гривень, а для ремонту знадобиться ще близько 200 тисяч.
А от відкрити новий рентген-кабінет у дитячій лікарні планують уже в 1 кварталі 2021 року. Чекаємо з нетерпінням.

Діана Батрак

Прочитано 586 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1493 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!