№ 38

19 вересня 2024 року

Шановна громадо!

  • Середа, Січ. 27 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Мене як міського голову, так само, як і всіх прилучан, які довірили мені долю міста на наступні 5 років, хвилює дестабілізація ситуації, пов’язана із намаганням депутатів-опонентів узяти реванш за програні вибори і в будь-який спосіб перешкодити формувати команду й продовжувати виконання зобов’язань, даних під час виборів 2020 року.
Фактичною вимогою групи депутатів є «працевлаштування» в міській раді на посадах заступників міського голови, керівників комунальних підприємств, начальників основних управлінь і відділів, включення до членів виконавчого комітету своїх протеже з числа кумів та друзів. Бо саме в такий спосіб, через обіцянки, була створена так звана більшість у новообраній міській раді.
На місцевих виборах-2020 на посаду міського голови претендувало 10 кандидатів від різних політичних сил, які сьогодні намагаються диктувати кадрову політику. Мене як міського голову ніхто не змусить виконувати забаганки тих, хто програв вибори, незалежно від кількості набраних голосів. Тим більше, це не передбачено чинним законодавством.
Найобговорюванішим і найспекулятивнішим є на сьогодні, зокрема, питання ветування рішення про обрання секретаря міської ради.
Вважаю за необхідне ще раз для всієї громади пояснити мою позицію як очільника міста.
24 грудня 2020 року на сесії Прилуцької міської ради проголосовано рішення “Про обрання секретаря Прилуцької міської ради”.
Відповідно до частини 3 статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” рішення про обрання на посаду секретаря ради ухвалюється таємним голосуванням.
У ході перегляду репортажів ТОВ ТРК “ТІМ” про проведення голосування за обрання секретаря міської ради 24 грудня 2020 року виявлено факти порушення принципу таємності голосування, наслідком яких було розголошення змісту волевиявлення учасника голосування. Зафіксовані порушення стали приводом для визнання цього рішення незаконним.
До того ж, депутат міської ради Рожко А.М. брав участь у голосуванні за обрання себе секретарем міської ради. При цьому не повідомив про наявний конфлікт інтересів, порушивши вимоги чинного законодавства, якими передбачено повідомлення цією особою про наявний конфлікт інтересів. Оголошення про конфлікт інтересів здійснюється під час засідання ради до початку розгляду питання, у вирішенні якого є приватний інтерес.


Згідно зі статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» рішення міської ради у п’ятиденний строк із моменту його ухвалення може бути зупинено міським головою та внесено на пов- торний розгляд відповідної ради із обґрунтуванням зауважень.
Таким чином, ураховуючи зазначені норми законодавства та обставини, констатовано, що рішення Прилуцької міської ради (друга частина першого засідання першої сесії 8 скликання) від 24 грудня 2020 року №1 “Про обрання секретаря Прилуцької міської ради” ухвалено з порушенням процедури таємного голосування, яка визначена Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», та в умовах конфлікту інтересів, а тому не відповідає встановленим вимогам.
Відповідно до чинного законодавства мною скликана сесія для повторного розгляду питання щодо надання можливості підтвердити рішення про обрання секретаря 2/3 голосів депутатів. Однак на засідання сесії з’явилися представники фракцій “Батьківщина”, “За майбутнє” та один депутат від фракції “Наш край”. Інші депутати фактично саботували сесію, аргументуючи нібито тим, що виносилося питання моєї заробітної плати. Укотре наголошую, що питання оплати праці міського голови, заступників, секретаря міської ради, керуючої справами виконавчого комітету є обов’язковим і розглядається завжди на установчій сесії міської ради нового скликання. До того ж, це питання не було окремим предметом розгляду, а продовженням розгляду порядку денного ще першої сесії.
Насправді це лише затягування часу з боку опонентів для маніпуляцій як думкою громадськості, так і судовою системою. Про це свідчить інформація із сайту «Судова влада», де зазначено, що Рожко А.М. та його представник Карпенко В.К. уже 5 разів подавали одну й ту ж заяву щодо ветування до Чернігівського окружного апеляційного суду, замість того, щоб прийти на сесію і подолати вето.
Перешкоджання роботі ради групою депутатів є умисним та, як кажуть, останнім засобом переламати ситуацію на користь тих, хто програв 25 жовтня 2020 року місцеві вибори.
Ще однією темою для маніпуляцій є ухвалення бюджету міста на 2021р. Багато громад України опинилися в подібній ситуації. Навіть на обласному рівні на сьогодні не ухвалений бюджет на 2021 рік. Але мною не допущено колапсу з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, фінансування видатків захищених статей, підтримки соціально-незахищених категорій населення, фінансування першочергових потреб, таких як забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет, пільгове перевезення, харчування учнів тощо.
Статтею 79 Бюджетного кодексу України передбачено, що якщо до початку нового бюджетного періоду не ухвалено рішення про місцевий бюджет, виконавчий орган ради має право здійснювати витрати місцевого бюджету на цілі, визначені в рішенні про бюджет на попередній бюджетний період та одночасно передбачені в проєкті рішення про місцевий бюджет на наступний бюджетний період. Обмеження діє тільки на капітальні видатки та кредитування.
Таким чином, на сьогодні місто працює у звичному режимі.
Багато моїх ініціатив пройшли тернистий шлях спротиву й протистоянь із боку депутатів. Однією з них є відкриття стаціонарного відділення при територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг), а простішими словами — будинку для літніх людей. Від початку реалізації проєкту жодної копійки з місцевого бюджету не використано, бо частина депутатів наполягали на тому, що такий заклад не потрібний, мотивуючи тим, що діти повинні доглядати своїх батьків. Хоча капітальний ремонт приміщень і гос-подарських будівель виконано, закуплено меблі, придбано обладнання, завершення ще потребує облаштування зони відпочинку. Це плануємо виконати за кошти меценатів.
Схожа ситуація з дитячим відпочинковим комплексом “Берізка”. Була можливість завершити капітальний ремонт цього об’єкта за кошти Всеукраїнського громадського бюджету. Проте, зваживши пріоритетність й актуальність потреб, перевага віддана проєкту з придбання дороговартісного обладнання для рентгенкабінету в Прилуцьку міську дитячу лікарню. Але це не означає, що оздоровчий заклад не відбудується. Ремонтні роботи розпочнуться вже найближчим часом. До слова, на всі проведені роботи не використано жодної копійки з міського бюджету, оскільки депутати минулого скликання не вбачали необхідним функціонування закладу такого типу для дітей.
Актуальним було й залишається питання капітального ремонту школи №13, будівлі, якій понад 100 років і яка найбільше потребувала ремонту. На сьогодні замінено всі вікна та вхідні двері на енергозберігаючі, проводиться капітальний ремонт даху з утепленням, проведено термомодернізацію стін усього приміщення. Отже, проєкт реалізується, усі фінансові зобов’язання виконуються, кінцевий термін — 31.05.2021 р., затверджений міжнародною фінансовою організацією НЕФКО, яка для виконання цих робіт подарувала місту понад 6 млн.грн. І саме експерти цієї міжнародної компанії здійснюють контроль за виконанням робіт та реалізацією проєкту. Закликаю окремих депутатів не спекулювати на цьому питанні й бути вдячними за такий вагомий внесок у розвиток освіти міста. До того ж яскравим прикладом співпраці з компанією НЕФКО є реалізація таких проєктів, як модернізація вуличного освітлення та капітальний ремонт ЗДО №9.
Зводяться рахунки з міським головою й на темі фінансування ОСББ.
Дійсно, мешканці 5 багато-поверхівок узяли участь у державній програмі “Енергодім”, якою передбачено 70% компенсації з державного бюджету, а 30% — з ОСББ. У травні 2020 року депутатами міської ради 7 скликання прийнята міська програма, якою передбачено відшкодування до 10% тіла кредиту або відсотків за кредитом, а не вартості всіх робіт. Умовою отримання цих коштів було подання відповідного пакету документів від ОСББ. Такі звернення надходили від ОСББ, але, на жаль, тільки одне – «Авіатор» у в/м №12 — подало повний пакет документів, але запізно – 29 грудня 2020 року, коли здійснення будь-яких фінансових операцій через Державну казначейську службу України вже було неможливим у зв’язку із завершенням бюджетного року.
Таким чином, невикористані кошти, передбачені міською цільовою програмою, залишилися в міському бюджеті.
Особливо болісно мені як міському голові чути негатив у бік працівників медичної галузі, лікарів, медичних сестер, молодшого медичного персоналу. Та ще у цей надзвичайно складний час, коли так багато прилучан перенесли складну недугу COVID-19. Багато хто з лікарів, у тому числі й молодший медичний персонал не виходили з відділень, рятуючи наші життя. Укотре хочу сказати: навчімося дякувати, бо тільки в повазі один до одного ми можемо здолати всілякі труднощі.
Гострим питанням для жителів України є висока плата за електроенергію, спожитий газ і його транспортування. Наша громада не є винятком. У місті пройшли мітинги. Міською радою надіслані звернення до Президента Україна, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України з вимогою перегляду тарифів. При тому ж зменшення вартості тарифів не з лютого місяця, а з 1 січня 2020 року. Резонансною темою на сьогодні у місті постало питання користування газопроводом ГРС с. Мільки – ГРП с. Сухополова, який перебуває в комунальній власності територіальної громади міста Прилуки, побудований тютюновою компанією ще у далеких 90-х роках. З того часу цей газопровід перебуває у користуванні та обслуговується АТ «Оператор газорозподільної системи «Чернігівгаз», яке єдине в області має ліцензію для надання таких послуг. Депутати не одного скликання вивчали це питання. Як результат, рішенням 68 сесії 7 скликання від 14 травня 2020 року №17 «Про передачу в користування складових газорозподільної системи» переукладено договір на користування складовими газорозподільної системи на новий термін з АТ «Чернігівгаз». Оскільки це питання набуло значної актуальності серед прилучан, мною видано розпорядження від 16 січня 2021 року № 10р про створення робочої групи для його повторного вивчення.
Як бачимо, проблеми в місті є, як і в кожній територіальній громаді. Більше того, в умовах сьогодення, коли увесь світ охоплений економічною й фінансовою кризою, вони будуть і надалі. Але важливо всім нам об’єднатися, відкинути особисті суперечки й амбіції, жити й працювати для громади.

Ольга Попенко, міський голова Прилук

Прочитано 814 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1486 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!