№ 38

19 вересня 2024 року

У Прилуках запрацював оновлений ЦНАП

  • Середа, Бер. 31 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

26 березня в місті Прилуки відбулося урочисте відкриття оновленого й модернізованого Центру надання адміністративних послуг. Надійними партнерами громади по створенню центру стали українські та шведські експерти Програми «U-LEAD з Європою» – міжнародної програми, яка фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами.
Як відомо, «U-LEAD з Європою» працює в Україні вже 5 років і саме в останній рік їхньої роботи умови конкурсу дещо змінилися й наше місто змогло подати свою заявку. Пройшовши успішно всі етапи конкурсу, Прилуцький ЦНАП впродовж року оновлював свою документацію й готувався до кардинальних змін. Так, громадою було зроблено ремонт чималого приміщення (це була одна з умов Програми), близько 300 кв. м. У свою чергу Програма забезпечила Центр надання адмінпослуг сучасною комп’ютерною технікою, офісними меблями. Відтак близько 2 млн грн з міського бюджету та ще 1,5 млн від міжнародної програми дозволили створити належний ЦНАП, який забезпечить надання якісних адміністративних послуг населенню. це є одним із першочергових завдань Програми «U-LEAD з Європою», а тому всі працівники Центру пройшли спеціальну тренінгову програму по підвищенню кваліфікації.
У день свого відкриття колектив ЦНАП був відзначений подякою за продуктивну роботу та її результат із рук міського голови. Ольга Попенко адресувала слова вдячності всім причетним до такої визначної події в нашому місті: «У першу чергу хочеться подякувати міжнародній програмі «U-LEAD з Європою», бо саме завдяки їхнім прагненням та їхній пропозиції ми відкрили в місті такий сучасний Центр надання адміністративних послуг. Створено все це з любов’ю, створено для людей, для прилучан і всіх, хто захоче отримати послуги саме в цьому Центрі. Окремі слова вдячності, звісно ж, депутатам попереднього скликання, бо вони з розумінням ставилися до проблем міста й робили все можливе для того, щоб їх вирішувати. Саме завдяки нашій спільній роботі такий сучасний Центр у Прилуках нарешті створено».


На сьогодні Прилуцький ЦНАП надає 188 адміністративних послуг. Найпопулярніші з них – це реєстрація / зняття з реєстрації місця проживання, паспортні послуги, реєстрація бізнесу й нерухомості та видача відповідних довідок. Загалом Центр відповідає всім європейським вимогам. У новому приміщенні забезпечено максимально комфортні умови для обслуговування громадян: облаштовано сучасну зону ресепшену, дитячий куточок і кімнату матері та дитини, зал прийому, зал для консультування громадян та видачі документів, зручні зони очікування, окремі кімнати для архівування документів, а біля будівлі розміщено безкоштовну стоянку для автомобілів відвідувачів. Уже до 15 квітня буде встановлена електронна черга, яка, на думку адміністраторів, значно спростить роботу. Також у найближчих планах – встановлення банківського терміналу.
Відповідно до умов міжнародної програми, робота в Центрі здійснюється за принципом «єдиного офісу» та «відкритого простору». Тут працюватимуть 15 спеціалістів (наразі їх 13), які опрацьовуватимуть близько 45 тисяч звернень на рік. Не менш важливим є і те, що на рецепції є окремий адміністратор, який зможе надавати громадянам первинну консультацію, перевіряти наявність необхідних документів і правильність звернення до ЦНАП.
Своєрідну особливість Прилуцького ЦНАП відмітила директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської обласної державної адміністрації Олександра Хомик: «Що стосується ЦНАП Прилуцької міської ради, то він знаходиться серед лідерів за кількістю надання адміністративних послуг і входить у п’ятірку кращих. І взагалі – це один і з двох Центрів надання адмінпослуг області, які мають можливість видавати закордонні паспорти. Прилуцький ЦНАП має особливу роль і особливий статус, оскільки це міськрайонний Центр (в області таких лише 2). Тому на нього покладається величезна відповідальність, бо він забезпечуватиме потребу в отриманні адмінпослуг не лише жителями міста Прилуки, але й усього укрупненого Прилуцького району. І в першу чергу це будуть жителі тих громад, де ще не встигли створити власні Центри адміністративних послуг, або ж де ще досить обмежений спектр надання цих послуг».
Наразі ж можемо повідомити, що оновлений ЦНАП уже прий- має своїх відвідувачів за адресою вул. Скоропадського, 102 в порядку живої черги, але, звісно ж, із дотриманням дистанції та інших епідемічних заходів. Для додаткової інформації є контактний телефон: 050-910 90 99.

Вікторія Костенко, Богдана Дробот, Єлизавета Мельнікова

Прочитано 1354 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 880 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!