№ 38

19 вересня 2024 року

Світлофори: ремонтувати чи купувати нові?

  • Середа, Вер. 22 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Питання відсутності на важливих перехрестях світлофорів, а періодично і несправність наявних, для Прилук не нове. Бук- вально тиждень тому на автошляхах міста сталася чергова ДТП. На перехресті вулиць Садової та Київської не розминулися два транспортних засоби. На щастя, водії практично не постраждали, чого не скажеш про їхні автівки. А пішохід, який у цей момент саме переходив дорогу по пішохідному переходу, й узагалі народився в сорочці – зіткнення сталося в кроці від нього, але самого чоловіка не зачепило.
У будь-якому випадку, правила дорожнього руху ніхто не відміняв, але однією з причин ДТП все-таки стала відсутність на вказаному перехресті світлофорного об’єкту. Критика з боку прилучан лунає постійно. Соціальні мережі просто «горять» від запитань типу «Коли нарешті з’являться нові світлофори?»
І тут не зайвим буде довести до відома містян, що в Прилуках на сьогодні нараховується всього лише 13 світлофорних об’єктів. Усі вони знаходяться на балансі комунального підприємства «Міськсвітло». До речі, лише 2 з них (перехрестя вулиць Котляревського – Київська та Вокзальна – Костянтинівська) нового зразка, їх встановили відносно недавно. Ще один, біля міської ради, мабуть, на кілька років старший. Решта ж, встановлювалися близько 40-ка років тому. Цілком зрозуміло, що виходять із ладу вони частенько.


Так сталося і зі світлофором на перехресті вулиць Боброва та Густинської. За словами очевидців, влітку він почав жити, як кажуть, власним життям. Тобто інколи вмикалося саме по собі зелене світло, дезінформуючи та вводячи в оману водіїв. Врешті, через кілька місяців, і після декількох аварій, за приписом правоохоронних органів світлофор просто відключили. Як то кажуть, від гріха подалі.
І тут постає логічне питання – чи є сенс у тому, щоб раз-по-раз ремонтувати старі світлофори? А, можливо, краще було б закупити нові об’єкти? Такої думки притримується і директор КП «Міськсвітло» Євген Шаповал. До того ж, і ціна питання далеко не захмарна – 71 тис. грн на заміну одного світлофора. Але… Усе, як завжди, впирається у фінанси та можливість їх виділення.
Цікаво, скільки ще аварій має трапитися на нерегульованих перехрестях, щоб влада почала діяти?
Та все ж надія на зміни є, адже віднедавна, щоб вирішити питання світлофорів у нашому місті, не треба чекати, коли депутати зберуться на сесійне засідання. Усе може вирішити виконавчий комітет.

Мар’яна Гибенко

Прочитано 762 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1446 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!