№ 38

19 вересня 2024 року

Про вартість проїзду на міських маршрутах

  • Середа, Вер. 29 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Ще 3 березня поточного року місцеві перевізники ініціювали питання підвищення вартості проїзду на міських маршрутах загального користування. На це вони мали відповідні розрахунки. Але у зв’язку з тим, що не відбуваються засідання міської ради, дане питання досі не було включене в план регуляторної діяльності міської ради. Як результат – не можна винести його на розгляд виконкому.
Усі відзначили, що в червні дуже зріс у ціні газ-метан – із 15,60 грн до 19,70 грн. Саме через це вже з 9 липня двоє перевізників (Місік і Луцай) самовільно встановили на своїх маршрутах (№9 і №3 відповідно) тимчасовий тариф – 7 грн загальноміський і 5 грн пільговий.
Решта перевізників приєдналися до них після другої хвилі здорожчання палива, коли вартість газу-метану сягнула 26 грн. Це відбулося трохи більше, ніж за міс

яць, 13 серпня. Як результат, питання про розірвання договору з цими перевізниками буде винесено на розгляд виконавчого комітету 26 жовтня.
28-го ж вересня обговорювали питання розірвання договору з перевізниками, які обслуговують такі важливі для міста автобусні маршрути як №3 і №9. Організатор перевезення, тобто виконавчий комітет міської ради, мав на це повне право, адже перевізники порушили умови договору. Але обдумавши всі «за» та «проти», члени виконкому утрималися від прийняття такого рішення. Адже в іншому випадку доведеться проводити конкурс на визначення нових перевізників для цих маршрутів, який може відбутися не раніше листопада поточного року. І шанси на те, що знайдеться новий перевізник, практично нульові.
Як зазначив заступник міського голови Олександр Сивенко, станом на сьогодні в місті офіційно діють тарифи, затверджені рішенням виконкому від 22 травня 2018 року (5 грн загальноміський і 3 грн пільговий). Але вони реально не є обґрунтованими, хоча й не можуть бути змінені, оскільки депутати міської ради не збираються на сесійні засідання.
Крім того, доводимо до відома прилучан, що з 1 жовтня автобусний маршрут №19 має знову розпочати свою роботу з тарифом 5 і 7 грн. Така домовленість склалася з перевізником Тетяною Місік і виконавчим комітетом міської ради.

Інформація "ГП"

Прочитано 722 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1472 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!