№ 38

19 вересня 2024 року

Борги за тепло не зменшуються

  • Середа, Вер. 29 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Уже зовсім скоро початок нового опалювального сезону, а борги прилучан перед КП «Прилукитепловодопостачання» практично не зменшуються. На сьогодні заборгованість населення становить понад 34,5 млн грн.
Обурює те, що основну частину вказаного боргу формують близько десяти багатоповерхівок нашого міста, які винні підприємству від 200 до 700 тис. грн. Серед них: Київська, 186 – 470 тисяч грн, Гвардійська, 92 – 443 тис. грн, Польова, 104 – 375 тис. грн, Польова, 106 – 290 тис. грн, Польова, 110 – 471 тис. грн, Котляревського, 65 – 700 тис. грн, Костянтинівська, 199 Ж – 214 тис. грн. При чому, на Котляревського, 65 лише один споживач накопичив борг у 300 тисяч гривень.
Як зазначають на підприємстві, звернення до суду відбуваються постійно, однак кардинальних змін це не дає. Єдиний вихід наразі – це відключення квартир від теплопостачання, яке забороняли проводити в пік карантину, але зараз без цього ніяк.
Прилучанам варто розуміти, що надмірні борги від населення прямим чином впливають на якісну роботу підприємства в опалювальний період. Адже, якщо споживачі не розрахуються за спожиті послуги, то підприємство в свою чергу не зможе своєчасно розрахуватися за спожитий газ та електроенергію з постачальниками, а відповідно й розпочати опалювальний період.
Адміністрація КП «Прилукитепловодопостачання» вкотре нагадує, що не треба впадати в паніку, але й ігнорувати ситуацію з боргами нерозумно. Наразі найефективнішим методом «впоратися» із боргом для споживача є реструктуризація – тобто виплата суми частинами. При цьому й субсидія буде нараховуватися. Споживачу достатньо прийти на підприємство за адресою: вул. Садова, 104, взявши з собою паспорт і код платника податків, та написати заяву на погашення накопиченого боргу частинами.


Не допускайте, щоб через ваші борги, страждали інші мешканці будинку, які так само мають родини, маленьких дітей чи літніх батьків і хочуть узимку відчувати тепло від своєї батареї.
А тим часом триває активна підготовка міста до опалювального сезону, перевіряються котельні, труби тощо. У той же час метеорологи попереджають, що перший сніг може піти вже у жовтні, а з ним прийде й похолодання. Традиційно рішення про початок і закінчення опалювального сезону приймається місцевою радою за умови, що середньодобова температура повітря протягом трьох діб поспіль не перевищує 80С – для початку опалювального сезону або ж не нижче 80 С – для закінчення опалювального сезону. Наразі позначка термометра впродовж світлового дня коливається від 13 до 17 градусів, тож певний час у запасі комунальники ще мають.
Як бачите, конкретної дати, коли батареї в домівках прилучан стануть теплими, не назве вам ніхто, але те, що наявні в населення борги можуть її реально здвинути, залишається фактом.

Інформація "ГП"

Прочитано 970 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1477 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!