№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Лист. 24 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

В очікуванні державних субвенцій

У ході чергового засідання виконавчого комітету заступник начальника фінансового управління Тетяна Костецька проінформувалаприсутніх із фінансових питань про виділення коштів.
Вона наголосила, що до міського бюджету надійшла субвенція в розмірі 800 тис. грн на здійснення заходів соціально-економічного розвитку, 766,7 тис. грн на придбання житла для 3-х прилучан із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку в міській раді та потребують поліпшення житлових умов (Стрельцов Євген Геннадійович, категорія 35+; Шкуліпа Леонід Васильович і Чижик Ілля Миколайович, категорія 24-35 років) та на реалізацію інфраструктурних об’єктів соціально-культурної сфери: будівництво спортивного майданчику зі штучним покриттям Прилуцької дитячо-юнацької спортивної школи по вул. Пушкіна, 104 та придбання спеціального автомобіля швидкої допомоги типу С, з медичним обладнанням для роботи комунального некомерційного підприємства «Прилуцька центральна міська лікарня» м. Прилуки, Чернігівська область у розмірі 10 млн грн.

Допомога тяжкохворим і атовцям

Однією з функцій, яку держава переклала на органи місцевого самоврядування є виділення коштів для виплати тим прилучанам, які доглядають тяжкохворих, лежачих людей.
Таким чином, на сьогодні з міського бюджету до кінця року для цього передбачена солідна сума – це понад 500 тис. грн. У міській раді запевняють, що вже найближчим часом ці кошти почнуть виплачувати.


Крім того, державою передбачений ще один вид допомоги громадянам у співфінансуванні з міськими бюджетами. Мова йде про відшкодування сплати за комунальні послуги учасникам АТО. Розподіл по сплаті наступний – 75% сплачує держава, ще 25% – міський бюджет. Тому, для того, щоб до кінця року всі атовці отримали відшкодування, в міському бюджеті передбачено 400 тис. грн.
Варто також зазначити, що виділення додаткових коштів наразі відбувається виключно за рахунок перерозподілу та дохідної частини міського бюджету.

Тепло та світло для бюджетників

Днями члени виконавчого комітету Прилуцької міської ради прийняли рішення з надзвичайно важливих питань життєдіяльності нашого міста.
Ні для кого не секрет, що вартість тепла значно зросла і вирішення всіх пов’язаних із цим фактом питань покладено знову ж таки на органи місцевого самоврядування. Саме тому вкотре виникла потреба перерозподілити кошти міського бюджету для того, щоб до 31 грудня забезпечити теплом всі заклади бюджетної сфери Прилук – садочки, школи, позашкільні заклади, лікарні.
Так, із міського бюджету повинні виділити аж 11 млн грн для цих потреб.
Крім того, внаслідок підвищення вартості електроенергії, також виникла необхідність додаткового виділення коштів із міського бюджету. І тут для бюджетної сфери необхідно майже 1 млн грн. Як зазначають у фінансовому управління міської ради, на ці потреби на 2021 рік було передбачено 3 млн 100 тис. грн, але наразі цього замало, тому необхідне дофінансування.

Комісія призначила соціальні виплати чотирьом «переселенцям»

18 листопада в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради в ході комісії з розгляду звернень громадян про внесення до ЄДАРПу інформації про пільговиків за місцем фактичного проживання та про призначення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам за фактичним місцем проживання відбулося призначення соціальних виплат.
Члени комісії розглянули чотири справи про призначення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам за фактичним місцем проживання: по всім прийняли позитивні рішення.


За матеріалами міської ради

Прочитано 517 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1409 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!